İBB depremzedelerin konaklaması için iki feribot gönderiyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, her biri 1.200 kişiye konaklama olanağı sağlayacak İBB bünyesindeki 2 İDO gemisinin bölgeye gönderileceğini açıkladı

10 Şubat 2023 - 10:49

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesindeki incelemelerinin ardından döndüğü İstanbul’da AKOM’dan gelişmeleri gün boyu takip etti. Arama kurtarma ve insani yardım faaliyetleriyle ilgili yeni destekler için görüşmeler yapan İmamoğlu, deprem bölgesindeki çalışmalarla ilgili bilgileri ve izlenimlerini, gazeteci Uğur Dündar’a anlattı.

İKİ BÜYÜK LOJİSTİK MERKEZ KURULACAK

Depremin hemen ardından seferber olduklarını ifade eden İmamoğlu ,  “İstanbul olarak AFAD tarafından hemen ilk gün Hatay için atandık. İlk andan beri her adımımızı AFAD'la paylaşıyoruz. Her adımımızı onlarla konuşuyoruz. Onların onayıyla ve oluruyla hareket ediyoruz. Hatay'daki kurulumlarımızı ona göre koordine ediyoruz” dedi.

 İBB ekiplerinin enkazdan 444 kişiyi kurtardığını ifade eden İmamoğlu, Antakya ve Samandağ olmak üzere iki bölgede büyük lojistik alan kurulacağının bilgisini verdi. Hatay’a her gün Hamidiye Su ve Akdeniz tipi ekmek gönderildiğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, günde 15 bin ekmek üreten tesis için Hatay’da imalata başlandığını söyledi.

İBB olarak konaklama ve tahliye amaçlı kullanılması için 2 adet İDO gemisini tahsis ettiklerini açıklayan İmamoğlu şöyle konuştu:  “Çok örnek bir çalışma hazırladık. İDO’dan devraldığımız o büyük araçlarımızın arabalı vapurlarımızın hazırladık. Bir konaklama merkezine dönüştürüyoruz. 2 adet araç var elimizde ve onları oraya yolluyoruz. Bunların her biri bin 1.200 kişiye barınma imkânı sunacak. Hava çok soğuk ve bu devam edecek. Başta çocuklar, çocuklu aileler ve yaşlıların olduğu aileler olmak üzere1.200 insanımızı konaklattırabileceğiz.”

İSTANBUL’DA RİSKLİ 90 BİN BİNA VAR

Olası İstanbul depremiyle ilgili göreve geldikleri günden itibaren çalışma yürüttüklerini ifade erek şunları söyledi: “İlk günü şunu söyledim. Bir hazırlık yapın. Yaptıklarımız, yapmayı taahhüt ettiklerimiz devletimizin başka kurumlarıyla iş birliği halinde yapmak zorunda olduklarımız ne var ise tespit ettiklerimiz olsun. İstanbul'un depremle mücadelesindeki aşamaları. Çünkü bunların hepsi elimizde var. Haritasını belirledik biz. Vizyon 2050 diye bir strateji belgesi ortaya koyduk. Bütün bunları vatandaşlarımıza anlatacağım dedim İki buçuk hafta sonra vatandaşlarımıza tekrar kendi mesuliyetlerimizi, yaptıklarımızı yapamadıklarımızı açı, şeffaf şekilde anlatacağız.  Yaptıklarımızı yapamadıklarımız ya da bizimle iş birliği kurmayı niçin istemediler onu sorgulayan, çuvaldızı kendine iğneyi başkasına batıran bir dille bunu paylaşacağız. Büyük bir çalışma yaptık ve hızlı tarama yöntemiyle evlere girdik. 107 bin bina ziyareti, otuz bin bina incelemesine ulaştık. Risk tespitinde olası depremde 170 bin orta hasarlı bina, 90 bin ağır ve çok hasarlı bir tespitimiz var.”


ARŞİV