İBB'den bedelsiz arsa tahsisi

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan damadına ait sitenin yanı başındaki 15 bin metrekarelik arazi Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı’na verildi

03 Kasım 2016 - 13:37
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı’ya ait Florya Koru Evleri’nin yanı başındaki 15 bin metrekarelik arazi Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı’na verildi.
Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı, 5 Ekim’de İBB’ye tahsis başvurusu yaptı. Vakıf, İBB’ye ait Bakırköy’deki toplam 15 bin metrekarelik 7 ayrı parselin okul öncesi eğitimi, anaokulu, orta öğretim ve üniversiteye kadar her türlü eğitim kurumu için kendilerine tahsis edilmesini istedi. Talep jet hızıyla İBB meclis gündemine alınarak 14 Ekim günü oya sunuldu. CHP’lilerin ret oyu verdiği meclis oturumunda tahsis kararı, AKP’lilerin oyları ile kabul edildi. Bakırköy Şenlik Mahallesi’ndeki 7 ayrı parsel 25 yıllığına hiçbir bedel talep edilmeden Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı’na verildi.

CHP’Lİ ÜYELER İTİRAZ ETTİ
Meclisin CHP’li üyeleri ise karara itiraz etti. İBB ve Kadıköy Belediyesi’nin CHP’li üyesi Mesut Kösedağı, konuya ilişkin konuşma yaptı. İstanbulluların vergileri ile alınan arazilerin ne olduğu belli olmayan vakıflara peşkeş çekildiğini söyleyen Kösedağı, “Biz CHP grubu olarak bu karara karşıyız. Bu tahsis teşekkür tahsisi midir? Bu tahsisin geri çekilmesini talep ediyoruz. Yeni ‘15 Temmuzlara’ yol açacak bu karardan geri dönülmesini istiyoruz. İstanbullulara ait olan bu arazilerin kamu için kullanılması gerekiyor” dedi.



ARŞİV