İBB’den SGK borcu açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 3,3 milyar lira borcu olduğunu söylediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, “ Kendi ödemedikleri parayı bizden kesmeye kalkıyorlar” dedi

27 Temmuz 2024 - 11:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarının tahsili talimatının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en fazla borcu olan 5 belediyenin sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana büyükşehir belediyeler ile Şişli Belediyesi olduğunu açıklamıştı. Işıkhan, sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 3,3 milyar lira borcu olduğunu belirtmişti. Işıkhan’ın açıklamasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi.

İBB'den yapılan açıklamada, belediyenin vergi ve SGK borcunun bulunmadığı belirtildi. Açıklamada, İBB şirketlerinin SGK borcunun 2,4 milyar TL, yani yaklaşık 72,7 milyon dolar olduğu ifade edildi. Ayrıca, 2019 yılında devralınan SGK borcunun 361 milyon TL, yani 63,3 milyon dolar olduğu ve personel sayısının 20 bin artmasına rağmen gecikmiş borcun yalnızca 9 milyon dolar arttığı belirtildi.

ÖZEL: “KENDİ ÖDEMEDİKLERİ PARAYI BİZDEN KESMEYE KALKIYORLAR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, talimatı iktidarın CHP’li belediyelerin elini kolunu bağlama girişimi olarak değerlendirdi.

Belediyelerin SGK'ya toplam borcunun 14 milyar 699 lira olduğunu söyleyen Özel, "En borçlu belediyeler AKP'den yeni devraldığımız belediyeler. En borçlusu Bursa Büyükşehir, sonra Sakarya, sonra Ordu, sonra Balıkesir, sonra Denizli. Bakın en borçlu 5 belediye, 5'i de AKP'den aldığımız belediyeler. Şimdi kendi ödemedikleri parayı bizden kesmeye kalkıyorlar. Bu sayede çöpler toplanamasın istiyorlar. İstiyor ki toplu taşıma aksasın. Şunu söyleyelim, köpürsen de neye başvurursan başvur bir yolunu bulacağız bu hizmeti yapacağız, milletin gönlünü fethedeceğiz ve o iktidarı senin elinden alacağız." dedi.


ARŞİV