İBB'nin ücretsiz HPV aşısı uygulaması başladı

İBB ücretsiz HPV aşısı uygulaması 16 Mayıs’ta başladı ve ilk dozlar yapıldı. Aşı için 85 binden fazla başvuru aldıklarını ifade İmamoğlu, "Önleyici halk sağlığı çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi

23 Mayıs 2024 - 10:40

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) ücretsiz HPV aşısı uygulaması 16 Mayıs’ta başladı. HPV aşısı için 85 binden fazla başvuru aldıklarını ifade eden İmamoğlu, ilk aşıların yapıldığını belirtti. İmamoğlu yeni dozlar geldikçe aşılamanın süreceğini aktardığı paylaşımında "Önleyici halk sağlığı çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Aşı ilk etapta sosyo ekonomik yoksunluk çeken kişilere uygulanıyor. İstanbul’da ikamet eden 9-26 yaş aralığındaki bireylere ücretsiz uygulanacak aşı için https://forms.ibb.gov.tr/saglik/ibb-hpv-formu/ adresi üzerinden başvuru yapılabiliyor. HPV aşısı alınan randevu sırasına göre uygulanıyor.

Aşı için belirlenen kriterleri taşıyan ve başvuruları onaylanan İstanbullular, İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Şehzadebaşı Tıp Merkezi, Darülaceze Tıp merkezi ve Esenyurt Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezlerine gelerek ücretsiz aşılarını yaptırabiliyor.

GENÇLER ALINAN KARARDAN MEMNUN

Yüksek fiyatlar yüzünden birçok kişinin aşıya erişemediğini dile getiren Hale Akkaya, “Bu karar hem bireysel sağlık hem de halk sağlığı açısından büyük bir avantaj sağladı ve biz gençler için uzun süredir beklenen bir adımdı. Birçok ülkede bu aşı devlet tarafından karşılanırken, ülkemizde yüksek fiyatlar nedeniyle gençler olarak aşıya erişemiyorduk. Bu uygulama birçok kişinin aşıdan faydalanmasına olanak tanıdı. Özellikle rahim ağzı kanseri başta olmak üzere birçok ilişkili hastalığa sebep olan bu virüse karşı böyle bir programın başlatılması, hepimiz için umut verici bir gelişme” ifadelerini kullandı.

Anıl Gülpembe ise şunları dile getirdi: “Bireysel ve toplum sağlığı açısından çok önemli bir karar oldu, böylece ileride ortaya çıkabilecek kötü sonuçların da önüne geçilebilecek. Ne yazık ki gençler olarak maddi sebeplerden ötürü aşıya ulaşamıyorduk. Bu program sayesinde kendimi çok daha güvende hissediyor ve geleceğe daha umutla bakıyorum.”


ARŞİV