İDEA Kadıköy’e ödül

Kadıköy Belediyesinin geçtiğimiz sene hizmete açtığı ortak çalışma alanı İDEA Kadıköy ödül aldı

13 Ekim 2018 - 18:14

İDEA Kadıköy, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği tarafından verilen Yerel Yönetim Ödülleri’nde “Demokratik Katılım ve Yönetişim” dalında ödül aldı

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Yerel Yönetim Ödülleri sahiplerini buldu. Çankaya Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı ödül töreninde, Belediye Başkanları ödüllerini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldı. 

SODEM Yerel Yönetim Ödülleri kapsamında belediye projeleri "Kentsel Gelişim", "Sosyal Projeler ve İstihdam", "Çevre, Sağlık, Sokak Hayvanları", "Kültür-Sanat, Turizm, Bilim-Tarih", "Tarım", "Demokratik Katılım ve Yönetişim", "Çocuk, Eğitim, Gençlik ve Spor" başlıkları altında değerlendirildi.

Kadıköy Belediyesi'nin projesi İDEA Kadıköy, "Demokratik katılım ve yönetişim" kategorisinde ödül layık görüldü. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ödülü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dan aldı.  Ödüle ilişkin konuşan Aykurt Nuhoğlu, "SODEM ödülünü projeleri birlikte ürettiğimiz Kadıköylüler adına Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldım. İDEA Kadıköy her kesime hitap eden bir ortak çalışma alanı olarak kamu alanında ilk ve öncü olma özelliği taşıyor" dedi. 

İDEA KADIKÖY

Kadıköy Belediyesi, çeşitli mesleki disiplinler ile ilgilenen serbest çalışanları, yenilikçi kuruluşları ve çalışmaları ile toplumsal fayda gözeten oluşumları biraraya getirmek amacıyla  “İDEA Kadıköy”ü 2017 Eylül ayında hizmete açtı.

Moda'da yer alan İDEA Kadıköy’ün çeşitli kullanım alanları var. İki kattan oluşan İDEA Kadıköy’ün “işlik” adı verilen üst katı aylık kayıtlı kullanıcılar için hizmet veriyor. 58 kişi kapasiteli bu katta ücretli olarak üye olan kişilerin kendilerine özel çalışma masaları oluyor, ayrıca bu alanda üyelerin kişisel eşyalarını saklayabileceği dolaplar yer alıyor. Kullanıcılar sınırsız internet hizmetinden faydalanabilirken, bütün bu hizmetlerin dışında bu katta iki adet toplantı odası yer alıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde iş görüşmelerini ve toplantılarını bu odalarda gerçekleştiriyor.

Bilişim ve yazılım ağırlıklı olmak üzere, çevirmenlerden avukatlara kadar farklı alanlardan bir çok kişi alanı kullanıyor. Farklı yaş gruplarından ve meslek sahiplerinden herkesin birarada çalışmasına olanak yaratma hedefiyle yola çıkan İDEA Kadıköy aynı zamanda Kadıköy’ün yeni sosyalleşme alanlarından biri halini aldı. “İşlik” alnından bir sene içinde 204 profesyonel faydalandı.

İDEA Kadıköy’ün alt katında olan "Derslik" alanı ise genel kullanıcılar için ayrıldı. Üyelik sisteminin bulunmadığı bu alanda da internet hizmeti sunuluyor. Öğrenciler ödev, proje ve tez çalışmaları için İDEA Kadıköy’ü kullanabiliyor. Öğrenciler dışında meslek sahibi diğer vatandaşlar da bu alanı kullanabilirken, bu katta ayrıca iki adet de etkinlik salonu bulunuyor. Oldukça yoğun ilgi gören bu alandan bir sene içinde tam 11 bin 987 kişi yararlandı.

İDEA açıldığı günden itibaren "Etkinlik" bölümünde  sinevizyon gösterimleri, panel, söyleşi ve toplantı gibi 72 adet etkinlik düzenlendi. Özel kuruluşların belirli bir ücret karşılığında faydalanabildiği bu odalar sosyal fayda gözeten STK, dernek gibi kuruluşlara ücretsiz olarak tahsis ediliyor.

İDEA Kadıköy iletişim bilgileri: Küçük Moda Burnu Sokak, No:4, 34710 İstanbul
Tel: 0216 330 79 73 - 0216 330 79 04


ARŞİV