'Çiçekçi' anısına etkinlik

SergiOdası’nın trafik kazalarına karşı sanatı yardıma çağırmasıyla başlayan etkinlikler 15-20 Kasım tarihlerinde yapılacak.

12 Kasım 2015 - 13:59
SergiOdası’nın trafik kazalarına karşı sanatı yardıma çağırmasıyla başlayan etkinlikler 15-20 Kasım tarihlerinde yapılacak. Etkinlik kapsamında sergiler ve film gösterileri düzenlenecek. 2015 yılı “Trafik Canavarı” ödülünün de sahibini bulacağı bu yılki etkinlikler, Kadıköy Caddebostan’da çiçekçilik yaparken trafik kazasında yaşamını yitiren Mehmet Emin Kaya’nın anısına düzenlenecek.
İlk kez 2002 yılında SergiOdası tarafından düzenlenen “Hayatımız Trafik” etkinlikleri “Trafik Mağdurlarını Anma Günü” çalışmalarının paralelinde yapılıyor. Dünya’da her yıl Kasım ayının üçüncü pazarı gerçekleşen “Trafik Mağdurlarını Anma Günü” 1993’den bu yana Avrupa Trafik Mağdurları Federasyonu (FEVR) tarafından düzenleniyor. 15 Kasım Pazar günü başlayacak etkinlikler boyunca üç film gösterimi yapılacak ve üç fotoğraf sergisi açılacak.

MEHMET EMİN KAYA KİMDİR?
Mehmet Emin Kaya, Kadıköy Caddebostan’da çiçek satarak geçimini sağlayan bir üniversite mezunuydu. 11 Temmuz 2015 Cumartesi gecesi yine çiçeklerini beklediği aynı noktada kitap okuyordu. Ancak yüksek hız nedeniyle kontrolünü kaybeden bir araba onu beklediği noktada feci şekilde ezdi. Kaya’nın elinde okuduğu son kitap vardı.

ARŞİV