Çiçekçinin failine tahliye yolu açıldı

Bağdat Caddesi’nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya otomobiliyle çarparak öldüren Murathan Öztürk’e tahliye yolu açıldı. Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanacak Öztürk’ün 6 ay sonra serbest kalması bekleniyor

25 Ağustos 2016 - 16:38

Murathan Öztürk, kullandığı lüks otomobil ile Bağdat Caddesi’nde çiçekçilik yapan Mehmet Emin Kaya’ya (34) çarparak Kaya’nın ölümüne neden olmuştu. Kazadan 87 gün sonra (5 Ekim 2015) teslim olan hukuk fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk (19), “Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak” suçundan şubat ayında 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca cezayı veren Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesi, Öztürk için hiçbir indirim maddesi uygulamamış, Kaya’ya verilen bu ceza ise taksirli suçlarda verilen en yüksek ceza olarak kayıtlara geçmişti. Ancak geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren Denetimli Serbestlik Yasası ile Öztürk’ün 6 ay sonra tahliye olması gündeme geldi.

“6 AY SONRA SERBEST “
Vatan gazetesinden Çağdaş Ulus’un haberine göre Öztürk’ün, infaz yasasına göre 7 yıllık cezanın 3 buçuk yılını yattıktan sonra tahliye olması beklenirken hükümetin çıkardığı koşullu salı verme uygulamasıyla Öztürk kısa süre sonra tahliye olacak. Kanun Hükmünde Kararnamede yer alan koşullu salıverme uygulamasındaki “cezalar yarı yarıya düşer” maddesine göre Öztürk’ün 7 yıllık cezası 3,5 yıla düşüyor. Şubat ayında aldığı cezadan önce yattığı 5 aylık süre ve cezadan sonra yattığı 7 aylık süre göz önünde bulundurulduğunda ise Öztürk’ün cezası 2.5 yıla düşecek. Yine koşullu salıverme uygulamasına göre mahkûmlar cezalarının son iki yılında tahliye olacağı için Öztürk de 6 ay sonra serbest kalacak. Öztürk bu 6 aylık süreyi ise açık cezaevinde geçirip, zaman zaman haftalık izinlerle ailesini görmeye gidebilecek.

“ÇOK ÜZGÜNÜZ”
Konuyla ilgili Gazete Kadıköy’e açıklama yapan Mehmet Emin Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya, “Şimdiye kadar hep adalet sağlansın diye çaba gösterdik ama maalesef adalet yerini bulmadı” dedi. Kaya ailesi olarak çok üzgün olduklarını ifade eden Cengiz Kaya, “Hukuki olarak yapacak bir şeyimiz yok. Zaten şu an OHAL var. Tek tesellimiz bu düzenlemenin Murathan Öztürk’e özel olarak çıkmaması. Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Bu süreçte bizim üstümüze düşen fedakârlık buysa katlanacağız. Adalet herkes için lazım biz de bunun için çabaladık ama aşılmaz bir duvara denk geldik” diye konuştu.

 

ARŞİV