Çiçekçinin katiline 7 yıl!

Bağdat Caddesi’nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya çarparak ölümüne neden olan Murathan Öztürk’e 7 yıl hapis cezası verildi. Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya, vicdanen tatmin olmadıklarını söyledi

18 Şubat 2016 - 14:18
Bağdat Caddesi’nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya çarparak ölümüne neden olan Murathan Öztürk’ün yargılandığı karar duruşması görüldü. Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Murathan Öztürk, çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme Hakimi Adli Tıp Kurumu’ndan sanık Öztürk’ün süratini azaltmadığı, idare hatası ile direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırıma çıkıp ölüme neden olduğu gerekçesiyle asli kusurlu, çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın da kusursuz bulunduğu yönünde rapor geldiğini belirtti.

AİLEDEN ÖZÜR DİLEDİ
Duruşmada söz alan Murathan Öztürk, olaydan sonra sahte alkol raporu aldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, “Ben basının yargı üzerindeki etkisini bilmeme rağmen ve tutuklanacağımı bilerek kendim gelip teslim oldum. Bu olay herkesin başına gelebilir. Bir trafik kazasıdır”dedi. Kazanın drift (yanlama sürüş tekniği) yaptığı gerekçesiyle gerçekleştiği iddialarını da kabul etmeyen Öztürk, “Basında hüküm verilmiş olup biran önce cezamı almak isterim. Ben ölen kişinin ailesinden yine özür diliyorum. Ömrümün sonuna kadar maddi manevi yanlarında olacağımı söylemek isterim. Hukuk fakültesi birinci sınıf öğrencisiyim. Derslerimde başarılıyım. Tek isteğim biran önce okuluma devam etmek” dedi. Kararı açıklayan mahkeme hakimi Öztürk’ün önce “Taksirle ölüme neden olma” suçundan 5 yıl, ardından olayda bilinçli taksirle hareket edildiğini belirterek sanığın “Bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.
Murathan Öztürk’ün olaydan sonraki davranışlarını dikkate alan mahkeme cezada herhangi bir indirime gitmezken sanığın soruşturma aşamasında uzun bir süre kaçarak saklanması, kendi teslim olmadan yakalanmamış olması ve hükmün infazından kaçma ihtimalinin olması nedeniyle tutukluluk halinin de devamına karar verildi. Mahkeme ayrıca Öztürk’ün 2 yıl 6 ay süreyle sürücü belgesinin geri alınmasına hükmetti.

“VİCDANIMIZ RAHAT DEĞİL”
Gazete Kadıköy’e konuşan Mehmet Emin Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya, vicdanen tatmin olmadıklarını ama hukuki açıdan verilen cezanın kendilerini rahatlattığını ifade etti. Trafik kazaları işçin verilen cezaların yeterli olmadığını belirten Kaya, “Trafik cinayetleri için yeni bir düzenleme gerekiyor. Bir sürücü bilinçli taksirle adam öldürme cezası ile yargılansa bile en fazla 9 yıl ceza alıyor.  Biz de Murathan Öztürk’ün en üst sınırdan ceza almasını istiyorduk” dedi. Murathan Öztürk’ün cezasında indirim uygulanmamasının sevindirici olduğunu belirten Kaya, “ Benim ağabeyim öldü ve içimiz hala yanıyor. Murathan Öztürk birkaç yıl sonra cezaevinden çıkıp normal hayatına geri dönecek. Ancak, bizim içimiz hiç soğumayacak. Ağabeyimi öldüren kişiye kin gütmüyoruz. Ama ailesi ve avukatlarının da ceza alması gerektiğini düşünüyoruz. Başından beri çocuklarını adaletten kaçırdılar” diye konuştu.

 

ARŞİV