İhsan Sungu'da Kitap Şenliği

Kadıköy Söğütlüçeşme’de bulunan İhsan Sungu İlkokulunda Kitap Şenliği vardı

22 Mayıs 2015 - 16:42
Kadıköy Söğütlüçeşmede bulunan İhsan Sungu İlkokulunda Kitap Şenliği vardı. Kitaplar takas edildi, okuma yarışması yapıldı. Yazar Kalben Sağdıç ve İllüstratör Dilem Serbestin kalabalık bir öğrenci ve veli topluluğuyla yaptığı söyleşinin de bulunduğu şenlik için hazırlıklar Mart ayında başladı.
İhsan Sungu İlkokulu Kitap Şenliği içinde yapılacak yarışma için önce şenlik komitesi tarafından tarafından Alev Saçlı Çocuk, Lulu Güneşi Arıyor ve Fikri Rüyakaçıran adlı kitaplar belirlendi. Belirlenen kitaplar öğrenciler ve veliler tarafından okundu. Önce öğrencilerin daha sonra da velilerin katıldığı sınavda katılımcılar otuzar soruya yanıt verdiler. 300e yakın kişinin katıldığı sınavlarda 2. sınıflarda iki öğrenci-veli, 3. sınıflarda üç öğrenci-veli, 4.sınıflarda yine iki öğrenci-veli en yüksek doğru yanıtları vererek birinci oldu. Okul Müdürü Mahmut Çetinkayanın kitap okumanın öneminden ve birlikte iş yapmanın güzelliğinden söz ettiği konuşmasını bitirirken söylediği Ömür boyunca kitap okuyun ve kitap okurken yaşadığınız heyecanı kaybetmeyin. cümlesi katılımcılar tarafından coşkuyla alkışlandı.
İhsan Sungu İlkokulu 4. sınıflarının Keman Solo ve Blok Flüt Korosunun bir müzik dinletisi sunduğu Şenlik, yazarlar Kalben Sağdıç ve Dilem Serbestin söyleşileriyle son buldu. Şenlik sonrasında öğrenciler kitaplarını arkadaşlarıyla takas yaparak yeni kitaplara sahip oldular.

ARŞİV