İhtiyaç sahiplerine erzak yardımı

Sahrayıcedid Gönüllüleri 23 Nisan Parkı Gönüllü Evi’nde ihtiyaç sahiplerine, geçtiğimiz ay yemek verdi ve erzak yardımı yaptı.

28 Şubat 2013 - 11:50
Sahrayıcedid Gönüllüleri 23 Nisan Parkı Gönüllü Evi’nde ihtiyaç sahiplerine, geçtiğimiz ay erzak yardımı yaptı. Sahrayıcedid Gönüllüleri Sosyal Yardımlaşma ve Engelliler Komitesi’nin düzenlediği bu etkinliğe, Gönüllü Merkezi yönetim kurulu üyeleri Gülçin Ergün, Nurhan Kutman ve Ayşen Gürer de katıldı. Yemek sırasında Sahrayıcedit Gönüllüleri Başkanı Nurhan Karal Serdar bir konuşma yaparak, Gönüllü Evi’nin etkinliklerinden söz etti ve herhangi bir ihtiyaç durumunda mahalle sakinlerinin hizmetinde olduklarını vurguladı. Ayrıca Kadıköy Belediyesi’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Serdar, kendilerini Gönüllü Evi’ne üye olmaya davet etti.
 
MEVLANA ANILDI
Mevlana Celaleddin Rumi’nin vuslatının 739. yıldönümünde, Kadıköy Mevlana Derneği Başkanı Abdulhamit Çakmut Sahrayıcedid Gönüllüleri’ne tasavvuf ve mevlevilik hakkında bilgiler verdi. Mevlevilik felsefesinin özünün tamamen insana hizmet olduğu, tüm insanların din, dil, ırk hiçbir fark gözetilmeden eşit olduğu anlatıldı. Özünde hoşgörü ve insan sevgisi olan Mevlevilikte, Mevlana’nın “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol” ünlü deyişinin ne kadar büyük önem taşıdığı vurgulandı. Galata Mevlevileri Sema ve Tasavvuf Topluluğu da gönüllülere bir sema gösterisi yaptı ve semazenlerin hareketlerinin anlamını anlattı.
 
PSİKODRAMA İLE GÖNÜLLÜLÜĞÜN ÖNEMİ VE GEREĞİ
Eğitimci ve davranış bilimci Hacer Mertler, Defne Parkı Sahrayıcedid Gönüllü Evi’nde psikodrama ile gönüllülüğün önemini ve gereğini anlattı. Mertler, insanın özünün yani iç dünyasının düşünceler, zihin, duygular ve davranışlar bütününden oluştuğunu belirterek, “Bunlar da bizi biz yapan kişiliği yani karakteri oluşturuyor. Önemli olanın bunlar arasında sağlıklı ve dengeli bir ilişki kurabilmek” diyerek, gönüllülere bu konuda ayrıntılı bilgi verid.
 
İLETİŞİMDE İNSAN TANIMA SANATI
NLP Uzmanı Şenay Yaprak, 23 Nisan Parkı Gönüllü Evi’de düzenlenen toplantıda, “İletişimde İnsan Tanıma Sanatı”nı anlattı.İnsanın yaşamında kendisine benzeyen kişilerle arkadaşlık kurduğunu, fakat bunun gelişimine bir katkı sağlamadığı vurgulayan Yaprak, kendisine benzemeyen kişilerle iletişim kuran insanın geliştiğini anlattı.Kolay iletişim kuranlar ve iletişimde zorlananlar olarak iki tip insan olduğunu belirten Şenay Yaprak, “Kolay iletişim kuranların arkadaşlıkları devamlı olamıyor, iletişimde zorlananlar ise daha kalıcı arkadaşlıklar kurabiliyor. Bir de Proses ve Prosedür insan tipleri bulunuyor. Prosesler belirli yaşam tarzında zorlananlar, prosedürler ise belirli kalıpların içinde yaşayanlar. Her ikisinin de uçlarda yaşayanları rahatsız edicidir. Bir insanın normal bir yaşam sürmesi için ikisinin orta yolunu bulması gerekiyor” dedi.
 
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SEMİNERİ
Sahrayıcedid Gönüllüleri, geçtiğimiz ay 23 Nisan Parkı Gönüllü Evi’nde, “Ağız ve Diş Sağlığı Semineri” düzenlendi.Kendisi de Sahrayıcedid Gönüllüsü olan diş hekimi İffet Somay, “ağız ve diş sağlığı” üzerine bir konuşma yaptı. Diş hekimi Somay, çocuklarda ve büyüklerde ağız ve diş sağlığı üzerine faydalı bilgiler verdi. Mahalle sakinlerinin de katılımıyla gerçekleşen toplantı, soru ve cevaplarla sonuçlandı.

ARŞİV