İçinden şiir çıkan kafe: İkinci Yeni

Şairleriyle ünlü bir semtte, en sevilen şiir akımının bir kafeye ismini vermesi şaşırtıcı değil elbette. Cemal Süreya Sokak’tan çıkıp Zuhal Sokak’a girdiğinizde karşınıza çıkıyor İkinci Yeni.

05 Aralık 2014 - 10:59
Şairleriyle ünlü bir semtte, en sevilen şiir akımının bir kafeye ismini vermesi şaşırtıcı değil elbette. Cemal Süreya Sokak’tan çıkıp Zuhal Sokak’a girdiğinizde karşınıza çıkıyor İkinci Yeni.  Çok yeni bir kafe olmasına rağmen, isminden midir yoksa Edip Cansever’in Turgut Uyar’ın Nilgün Marmara’nın hatırına mıdır bilinmez müdavimleri oluşmuş bile.

Geçen Eylül’de bir yaşını dolduran İkinci Yeni Kafe’de kapıdan girer girmez kitaplarla dolu bir kütüphane ve rengârenk notlarla donatılmış bir pano karşılıyor sizi. Notları okurken burnunuza gelen nefis kokular ve kulağınıza dolan güzel ezgilerle iyice yerleşiyorsunuz mekâna. Kedisiz bir Kadıköy kafesi olmaz diyenlerdenseniz bir koltukta uyuklayan tatlı bir kediciği kucağınıza almaya hazır olun.

Küçücük bir mekan olmasına rağmen pek çok şey sığdırılmış kafeye, mesela üst katta film gösterimleri yapılıyor. Kafe’nin her metrekaresine sinen şiir tutkusu İkinci Yeni akımı severleri gönlünden vuracak türden. Masada, panoda, menüde bile mısralar var. Sandviçlere bile şiir adları verilmiş.
İkinci Kafe’de leziz yiyecekler bulmak da mümkün. Salata, makarna ve sandviçlerini denemeden çıkmayın. Hem gözünüzü, hem karnınızı, hem ruhunuzu doyuracak nefis tabaklar arasından seçim yaparken şefin tavsiyesini sormayı unutmayın, gerçekten faydalı olabiliyor.
Adres:Caferağa Mah. Zuhal Sokak No:4/A Kadıköy / 0216 346 56 06

ARŞİV