İki haftalık OPERA maratonu başlıyor!

Her yıl Türk ve dünya operalarının seçkin yapıtlarını sanatseverlerle buluşturan Uluslararası İstanbul Opera Festivali, dördüncü yılında operaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Opera ve Balesi

20 Haziran 2013 - 13:18
Her yıl Türk ve dünya operalarının seçkin yapıtlarını sanatseverlerle buluşturan Uluslararası İstanbul Opera Festivali, dördüncü yılında operaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen festival, bu yıl 25 Haziran-8 Temmuz 2013 tarihleri arasında hayata geçirilecek. Festival mekânları arasında Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası da var. 
 
Semra ÇELEBİ 
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün, DenizBank’ın ana sponsorluğunda organize ettiği 4. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 25 Hazira -8 Temmuz 2013 tarihleri arasında operaseverlerle buluşacak. İki hafta sürecek festival, Başrejisör Yekta Kara’nın sanat yönetmenliğinde beş opera prodüksiyonu ve bir gala konserinin toplam dokuz temsili ile sanatseverlerin karşısında olacak. Festival kapsamında seyirciler; Ankara, İstanbul, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi yapımlarının yanı sıra Aya İrini’nin büyülü atmosferinde “Viva Verdi” Gala Konseri’ni izleyecekler. Orkestra Şefi Roberto Abbado yönetiminde gerçekleşecek konserde, bariton Marco Vratogna, tenor Stefano Secco, tenor Marco Berti ve soprano Aleksandra Kurzak gibi opera sanatının dünyaca ünlü solistleri sahne alacak. 19. yüzyıl İtalyan Operası ekolünden gelen, tüm dünyada eserleri en çok sahnelenen opera bestecileri arasında yer alan Giuseppe Verdi’nin 200. doğum yıldönümü anısına gerçekleşecek gece, festivale ayrı bir renk katacak.  
 
RENGIM GÖKMEN: ‘OPERA FESTİVALİ, GÖĞSÜMÜZÜ KABARTAN BIR NOKTAYA ERİŞMİŞTİR’ 
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Rengim Gökmen festival hakkında şunları söylüyor: “Ülkemizin kültür ve sanat yaşantısına bambaşka bir boyut getiren İstanbul Opera Festivali, dördüncü yaşında artık kurumsallaşmış ve kısa zamanda yakaladığı uluslararası başarı ile ülkemizin sınırlarını aşarak, dünya opera arenasında göğsümüzü kabartan bir noktaya erişmiştir. Ses getiren opera yapımlarının, güzel İstanbul'un tarihi mekânlarında, yerli ve yabancı sanatseverler ile buluşacağı festivalde, dünyaca ünlü yabancı konuk sanatçıları ağırlayacak olmaktan ötürü mutluluk duyuyoruz. Her yaştan sanatseveri festivalimize davet ediyoruz.
 
” YEKTA KARA: ‘DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILARLA BULUŞACAĞIZ’  Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Başrejisörü ve Festivalin Sanat Yönetmeni Yekta Kara da; festivalin amacının İstanbul’un tarihsel zenginliklerini opera sanatıyla buluşturmak ve kültür turizmine büyük katkı sağlamak olduğunu, opera sanatını halkla bütünleştirerek her yaştan ve her kesimden seyircinin bu tarihi mekânlarda opera izlemelerini arzu ettiğini belirtti. Kara, “Bu yıl hem gala konserimizde hem de diğer temsillerimizde opera alanında dünyaca ünlü sanatçıları seyircilerimizin beğenilerine sunuyoruz ve İstanbul kentine bu hizmeti vermenin gururunu yaşıyoruz” dedi.   
 
BU YILKİ SÜRPRİZ: ‘VİVA VERDİ’ GALA KONSERİ
Bu yılki festival programının en ilgi çekici bölümlerinden biri, 1 Temmuz 2013 tarihinde Aya İrini’de gerçekleşecek “Viva Verdi” Gala Konseri olacak. İtalya başta olmak üzere farklı ülkelerde sayısız operanın başında bulunan şef Roberto Abbado’nun yöneteceği konsere İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik ederken; dünyanın en büyük operalarında sahne alan bariton Marco Vratogna, tenor Stefano Secco, tenor Marco Berti ve soprano Aleksandra Kurzak gibi isimleri solist olarak izlemek mümkün olacak Giuseppe Verdi’nin 200. doğum yıldönümüne ithaf edilen gecede; Franco Ferrara ekolünün temsilcisi şef Roberto Abbado ve opera sahnesinin dünyaca ünlü dört önemli sesinden oluşan konuk sanatçılar, Aya İrini’nin tarihi ortamı ve akustiğinde sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatacaklar. Seyirciler, festival repertuvarında yer alan Rigoletto, Yıldırım Bayezid, Lale Çılgınlığı, Saraydan Kız Kaçırma ve IV. Murat operalarını orijinal tarihi dekorlarda izleme fırsatı bulacaklar. Festival; Topkapı Sarayı, Aya İrini, Haliç Kongre Merkezi, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası ve Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Festivalin biletleri MyBilet tarafından satılıyor. Bilet fiyatları ise 15 TL - 150 TL arasında değişiyor.
 
 

ARŞİV