İkinci turda öğrenciler için askıda bilet kampanyası

ODTÜ Medya Topluluğu, ikinci tur seçimlerinde yüksek katılım için harekete geçerek askıda bilet kampanyasını başlattı

24 Mayıs 2023 - 18:05

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması, ikametgahlarının bulunduğu ilden farklı yerlerde yaşayan birçok vatandaşı zor duruma soktu. Bunların başında da öğrenciler geliyor.

Yüzde 85’lik katılım oranıyla tamamlanan ilk turun ardından ikinci turda da seçmenin iradesinin sandığa yansımasını isteyen pek çok sivil toplum örgütü, siyasi parti ve gönüllüler ulaşım ücretlerinin karşılanması için çeşitli kampanyalar başlattı. Bunlardan biri de ODTU Medya Topluluğu. ODTÜ Medya Topluluğu, bu dayanışma ile maddi sıkıntı yaşayan öğrencileri ve bilet konusunda maddi destekte bulunabilecek kişileri bir araya getirmek hedefleniyor.

“HEPİNİZİ DAYANIŞMAYA KATILMAYA DAVET EDİYORUZ”

ODTÜ Medya Topluluğu sosyal medya üzerinden konuya ilişkin şunları dile getirdi: “ODTU Medya Topluluğu olarak yaşadığımız seçim atmosferinde ikinci tura katılımın ne kadar kritik olduğunu farkındayız. Bu sebeple oy kullanmak için memleketine dönmekte maddi sıkıntılar yaşayan öğrenci arkadaşlarımızla bilet konusunda maddi destekte bulunabilecek kişileri bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Yöntemimiz, finansal desteğe ihtiyacı olan arkadaşlarımızın 'ad-soyad-gideceği şehir' gibi bilgilerini alarak ‘askıda bilet’ kapsamında destek olabilecek kişilere ileterek aracı olmaktır. Medya Topluluğu olarak bilgilerinizin güvenliğini temin edecek tüm adımları atacağımızdan ve sistemin sağlığını ve devamlılığını korumak için elimizden geleni yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu karanlık günleri umutsuzluğa sürüklenmeden hep birlikte birbirimize destek olarak aşabileceğimize inanıyor, hepinizi bu dayanışmaya katılmaya davet ediyoruz.”

SÜREÇ NASIL İLERLİYOR?

Başvuruda bulunan bağışçılarla ihtiyaç sahipleri eşleştirildikten sonra iki tarafa da WhatsApp üzerinden ulaşılıyor. Forma girilen bilgiler teyit edildikten sonra ihtiyaç sahibi öğrencilerin seyahat masraflarının karşılanması sağlanıyor.


ARŞİV