Çikolata dünyasına yolculuk

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sosyal Komite üyeleri, zihinsel engelli çocukların aileleri tarafından kurulmuş olan Tomurcuk Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı öğrencilerinden 30 kişilik bir gru

11 Şubat 2016 - 14:06
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sosyal Komite üyeleri, zihinsel engelli çocukların aileleri tarafından kurulmuş olan Tomurcuk Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı öğrencilerinden 30 kişilik bir grubu Pelit Çikolata Fabrikası’na götürdüler.
Fabrikayı ve tamamı çikolatadan yapılmış heykelleri büyük bir keyifle gezip, merak ve mutluluk içinde dikkatle inceleyerek fotoğraf çektiren çocuklara çikolata da ikram edildi.
Kadıköy Belediyesi’nin araçlarıyla düzenlenen gezi sonrası öğrenciler okullarına bırakıldı.
VİTAMİN EKSİKLİĞİNE DİKKAT!
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sağlık ve Engelliler Komitesi tarafından, “Vitamin Eksikliği Hangi Hastalıklara Neden Olur” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.
Gönüllü Evi Başkanı Zerrin Sevil’in açılış konuşmasının ardından, izleyicileri konuyla ilgili bilgilendirmeye başlayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Yavuz Koçoğlu, belirli fonksiyonlarımızda bir yetersizlik yok ise, sağlıklı beslenme ile tüm vitaminleri alabileceğimizi, doktor ve diyetisyen önerisi olmadan vitamin ilacı alınmaması gerektiğini söyledi. Vücudun ihtiyacı olmadan vitamin ilacı kullanmanın ciddi sonuçları olabileceğini, ölüme kadar gidebileceğini belirten Koçoğlu, hangi vitaminlerin hangi hastalıkları önlediğini ve eksikliğinin hangi hastalıklara yol açtığını detaylı olarak anlattı.

ARŞİV