İktisatçılar krizi yorumluyor…

16 Mart 2012 - 11:07

36. İktisatçılar Haftası’na sayılı günler kaldı. Hafta kapsamında önemli konular, uzman konuklar tarafından İstanbul Üniversitesi’nde kamuoyuyla paylaşılacak. İktisatçılar Haftası ile İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti hakkında görüştüğümüz Cemiyet Genel Başkanı Vahap Adıyaman, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin Türk yükseköğretimindeki yeri ve önemine değindi.

Fakülte’nin kendi yaşamında başarı elde etmesinde büyük önemi olduğunu da belirten Cemiyet Genel Başkanı Vahap Adıyaman, objektif bir bakış açısıyla “Yüzyılın Başında Değişimin Krizi, Gerçekler, Olanaklar, Sınırlar” başlığı altında düzenleyecekleri sempozyumun sonuçlarının iyi etüt edilmesi gerektiğini vurguladı.
 
HEDEFLEDİKLERİ SÖZDE KALMADI
 
Vahap Adıyaman 1956 yılında Malatya’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Malatya’da tamamladıktan sonra üniversite giriş sınavını kazanarak İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi oldu. Üniversite öğrenimi dolayısıyla İstanbul’a geldi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi yaşamını önemli ölçüde değiştirdi. Severek okuduğu bölümünü tamamladı ve başarılı bir kariyere doğru yelken açtı. Yaşamı tam bir başarı öyküsü olan Vahap Adıyaman, alanında başarılı görev ve işlere imza attı. Uzun yıllar hizmet verdiği mesleğinde sevgi ve saygı görürken, mütevazılığını da elden bırakmadı. Bu erdemleri kendisine saygın görevlerde bulunmanın da kapısını açtı. TFF’de Denetim Kurulu üyeliği yaptı. Sanat ve spora olan ilgisini salt ilgi düzeyinde bırakmadı. Bizzat sanatın ve sporun içinde yer aldı. Yaptığı tabloları beğeni toplayan Vahap Adıyaman’ın ofisine yolu düşenler kendilerini sanat galerisinde gibi hissediyor. Adıyaman bununla da kalmadı. Amatör futbola olan ilgisini yöneticiliklerde bulunarak uygulamaya koydu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin birçok mezunu gibi Vahap Adıyaman’ın da bir hayali vardı üniversite sıralarındayken; mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti’ne üye olmak hatta cemiyetin başkanı olmak gibi… Adıyaman bunu da sözde bırakmadı, mezun oldu, cemiyete üye oldu ve şimdi de genel başkan…
 
36. İKTİSATÇILAR HAFTASI ÜNİVERSİTEDE
DÜZENLENECEK
 
8 yıldır Mezunları Cemiyeti’nin başkanlığını yürüten Adıyaman, uzun yıllar cemiyetin üst düzey yönetiminde de bulundu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin Türkiye için önemine değinen Vahap Adıyaman, Atatürk’ün isteği üzerine kurulan okulun ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasında önemli roller üstlendiğini, Türkiye’ye hizmet eden birçok kişi yetiştirdiğini söyledi. Fakültenin ilk mezunlarının kurduğu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti’nin geçen sürede pek çok faydalı çalışmaya imza attığını söyleyen Genel Başkan Vahap Adıyaman, 48 yıldır yayında olan İktisat Dergisi’nin, Cemiyet’in gururu olduğunu belirtti. Bu yıl 36.’sını gerçekleştirecekleri İktisatçılar Haftası hakkında da bilgi veren Adıyaman, her yıl gündemi meşgul eden sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel konulara göre şekillenen bir sunum programı hazırladıklarını, tanınmış uzmanları da konuşmacı olarak İktisatçılar Haftası kapsamında ağırladıklarını söyledi. Bu yıl “Yüzyılın Başında Değişimin Krizi, Gerçekler, Olanaklar, Sınırlar” başlığı altında 21-22 ve 23 Mart’ta düzenlenecek olan sempozyum konu ve konuklarıyla ses getirecek.

Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV