İletişim emekçileri 'Filistin ve Dezerformasyon' konusunu ele aldı

Patronların Ensesindeyiz İletişim Emekçileri Dayanışma Ağı, Filistin'de geçmişten bugüne yaşananları ve medyada hegemonya kuran dezenformasyonu Kadıköy’de konuştu

01 Kasım 2023 - 14:35

Hamas öncülüğünde Filistinli direniş gruplarının 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki halka yönelik saldırılarda ölen insanların sayısı her geçen gün katlanıyor. Gazze Şeridi'ne yönelik yapılan saldırılarda şimdiye kadar 8 binden fazla insan yaşamını yitirirken ölenlerin önemli bir kısmı ise çocuk olarak açıklandı.

Filistin'de geçmişten bugüne yaşananları ve dezenformasyon hakkında  Patronların Ensesindeyiz İletişim Emekçileri Dayanışma Ağı, İstanbul Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenledi.

SAVAŞIN TARİHSEL VE POLİTİK TARAFLARI ELE ALINDI

Gazeteci-yazarlar Mustafa Kemal Erdemol ve Orhan Gökdemir'in katkılarıyla hem tarihsel süreç hem de dezenformasyonun amacı ve arka planında yatanlar ele alındı. Filistin halkının kurtuluş mücadelesinden de bahsedilen etkinlikte, mücadelenin tarihsel ve politik geçmişi tartışıldı. 

Yayılan yanlış haberlerin ve görüntülerin savaşları başka boyutlara taşıyabilme gücü olduğunun da belirtildiği etkinlikte, doğru gazetecilik ve doğru bilgiye ulaşmanın önemi bir kez daha vurgulandı.


ARŞİV