İLHAN ŞEŞEN İLE KADIKÖY KONSERLERİ BAŞLIYOR!

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği “İlhan Şeşen ile Kadıköy Konserleri”, 13 Temmuz akşamı Koşuyolu Yaşam Parkı’nda başlıyor!

12 Temmuz 2012 - 14:48
45 yıldır Kadıköy’ü mesken tutan sanatçı İlhan Şeşen, müzik yaşamının 41. yılını, yine çok sevdiği ilçesinde kutluyor. Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği “İlhan Şeşen ile Kadıköy Konserleri”, 13 Temmuz akşamı Koşuyolu Yaşam Parkı’nda başlıyor!
 
Semra ÇELEBİ
 
45 yıllık Kadıköylülüğünün 41 yılını sahnede, elinde gitarıyla şarkılar söyleyerek geçiren İlhan Şeşen, Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği bir organizasyonla, 4 gecelik konserler dizisine imza atacak. 13 Temmuz Cuma akşamı Koşuyolu Mahalle Evi-Yaşam Parkı’nda başlayacak konserler dizisi, 27 Temmuz’da Selamiçeşme Özgürlük Parkı ve 3 Ağustos’ta Koşuyolu Yaşam Parkı’nda devam edecek. Son konserse yine Özgürlük Parkı’nda 10 Ağustos akşamı gerçekleştirilecek. Tamamen ücretsiz olan konserlerin başlama saati 22.00.
Akustik ağırlıklı konserlerde Şeşen’e, 4 kişilik bir orkestra eşlik edecek. Piyanoda Mete Çelik, akustik gitarda Sadettin Ademoğlu, bas gitarda Akın Aral ve bateride Korcan Ulusoy’la birlikte çalacak olan İlhan Şeşen, 1 buçuk saat boyunca eski ve yeni albümlerinden en sevilen şarkılarını seslendirecek. 250’nin üzerinde bestesi olan Şeşen’in, sonbaharda çıkacak yeni albümünden 3-4 şarkıyı da, ilk kez Kadıköylüler’le paylaşması bekleniyor.
 
“BAĞDAT CADDESİ BİR ŞÖLENDİR”
 
Şarkıcı ve oyuncu İlhan Şeşen, 18 yaşından beri Feneryolu’nda oturuyor. Kadıköy’de en sevdiği yer ise Bağdat Caddesi.  Geçtiğimiz aylarda gazetemizde bir röportajı yayınlanan İlhan Şeşen, arkadaşımız Gökçe Uygun’a Kadıköy’le nasıl tanıştığını ve 45 yılda yaşanan değişimleri anlatmıştı. Babası emekli olduktan sonra İstanbul’a taşınan İlhan Şeşen, Kadıköy’le 18 yaşında tanıştığını, o tarihten beri de Feneryolu mahallesinden hiç çıkmadığını söylemişti.
Şeşen, “Biz buraya taşındığımızda her yer bomboştu. Birbirlerine uzak, 2 katlı geniş balkonlu birkaç ev, gerisi hep çayır çimen... O kadar çok boş arazi vardı ki. Hatta biz bir araziyi kendi kafamıza göre basket sahası olarak düzenlemiştik, orda basketbol oynardık.” diyerek eski Kadıköy’ün sakinliğini özlediğini söylüyor. O dönem Marmara Denizi’nde yüzebildiklerini ve sıkça balık tutmaya gittiklerini ifade eden Şeşen için yeni Kadıköy’ün en güzel yeri ise Bağdat Caddesi: “Benim hastalığım Bağdat Caddesi! Genelde yalnız çıkar yürürüm. Dünyada birkaç yeri görmek kısmet oldu. Şunu söyleyebilirim ki Bağdat Caddesi, dünyadaki en güzel yerlerden biri. Burası kadar sevimli bir cadde yok. Asıl hoşuma giden tarafı da buranın giderek daha sevimli hale gelmesi. Bağdat Caddesi bir şölendir bence...”
 
 
“KADIKÖY İÇİN BESTE YAPABİLİRİM”
 
“Ankara’dan Abim Geldi” şarkısında ‘Kadıköy’den İstanbul’a ilk avare akşamlar...’ diye bir dize olduğuna dikkat çeken Şeşen Kadıköy’e özel bir beste yapmayı düşündüğünü de belirtiyor.
Sanatçı İlhan Şeşen, müzik yaşamının 41. yılıyla birlikte 64. yaş gününü de sahnede kutladı. 18 Haziran akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde düzenlenen “41 Yıl 41 Şarkı 41 Hikâye” başlıklı konserde Şeşen’e sanatçı dostları destek verdi. İzzet Öz’ün yönetmenliğini yaptığı gecede Şeşen, şarkılarını Hülya Avşar, Kenan Doğulu, Ayşegül Aldinç, Vasiliki Papageorgiou, İzel & Ercan Saatçi, Feridun Düzağaç, Gündoğarken, Kürşat Başar, Levent Kırca, Sarper Semiz, Neco
Birsen Tezer, Burçin Büke, Nükhet Duru ve Erdal Çelik ile söyledi.

ARŞİV