Ilıcalı davası yeniden!

Peron ile tren arasına sıkışarak hayatını kaybeden akademisyen Ebru Gültekin Ilıcalı'nın davasında Yargıtay bozma kararı verdi. Dava yeniden görülecek

14 Temmuz 2016 - 13:44
Erhan DEMİRTAŞ
Üç yıl evvel son seferini yapan banliyö trenleri, nostaljisi ve tarihi ile hatırlanıldığı kadar acı hatıralarıyla da akıllarda yer ediyor. Bu acı anılardan biri de Okan Üniversitesi akademisyeni Ebru Gültekin Ilıcalı’nın Feneryolu’ndaki feci ölümü. 11 Temmuz 2012’de meydana gelen kazada, Feneryolu Tren İstasyonu’ndaki güvenlik görevlisinin de yardımıyla önce üç yaşındaki oğlunu trene bindiren, ardından elindeki bebek arabasıyla trene binmek isterken kapıların kapanmasıyla dışarıda kalan Ebru Gültekin Ilıcalı, peron ile tren arasındaki boşluğa düşerek yaşamını yitirmişti.

MAKİNİST BERAAT ETMİŞTİ
Olay sonrasında trenin makinisti Abdullah Çiğdem ve kondüktör Süleyman Uğur Özkoç hakkında ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Mahkeme, sanık makinist Abdullah Çiğdem’in ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan üzerine atılı suçun unsurları itibariyle oluşmadığını belirterek beraatına karar vermiş, sanıklardan kondüktör Süleyman Uğur Özkoç’u ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan önce 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Özkoç’un duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı 1 yıl 11 ay 10 güne indirip cezayı ertelemişti.

YARGITAY KARARI BOZDU
Ebru Gültekin Ilıcalı’nın ailesi ise mahkemenin verdiği kararın bozulması ve sorumluların yeniden yargılanması için temyiz için Yargıtay’a başvurmuştu. Geçtiğimiz haziran ayında kararını açıklayan Yargıtay 12. Ceza Dairesi, trenin makinisti Abdullah Çiğdem ve kondüktör Süleyman Uğur Özkoç hakkında verilen kararı bozdu. Çiğdem ve Özkoç’un yeniden yargılanmasına hükmedilirken, duruşma 19 Ekim Çarşamba günü 30. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Ebru Gültekin Ilıcalı’nın ailesi ayrıca acı olayın sonrasında dönemin TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve TCDD Genel Müdürlüğü Ankara CER Dairesi Başkanı Turgut Kumaş ile halen aynı görevde bulunan TCDD 1. Bölge Müdürü Hasan Gedikli ve TCDD 1. Bölge CER Servis Müdürü hakkında kamu davası açılması için talepte bulunmuştu.  Yetkililerin yargılanması için Danıştay’ın vereceği karar bekleniyor.

ARŞİV