İlk şarj istasyonu Kalamış'ta

Keller Williams Cadde Gayrimenkul yaptığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında aynı anda üç engelli aracının şarj edilebileceği akülü şarj istasyonunu Kadıköy Belediyesi’ne bağışladı

19 Mayıs 2016 - 15:07
Global gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams’ın tüm çalışanları, her yıl Mayıs ayının ikinci Perşembe günü “RED Day” adını verdikleri Topluma Katkı Günü kapsamında kendi çalışma bölgelerinde sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor. Keller Williams Cadde Bölge Müdürlüğü danışmanları çalışma bölgelerine katkı sağlamak için bu yıl Kalamış Parkı’na üç engelli aracının eş zamanlı kullanabileceği akülü şarj istasyonunu yerleştirdi. Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesinde akülü araç kullanan engelli bireyler, araçlarını 45 dakika gibi kısa bir sürede şarj edebilecek.

“PAYLAŞMAK KÜLTÜRÜMÜZDE VAR”
Red Day etkinliğini organize eden Keller Williams Cadde Gayrimenkul Kültür Komite Başkanı Sevilcan Avcı, süreci şöyle özetledi: “Hazırlayacağımız proje hakkında Kadıköy Belediyesi ile görüştük. Kadıköy Belediyesi bize engelliler için tekerlekli araçlarını şarj edebilecekleri bir istasyona ihtiyaç olduğunu bildirdiler. Seve seve yardım edeceğimizi belirttikten sonra çalışmalara başladık ve aramızda bir fon topladıktan sonra şarj istasyonunu satın aldık. Böylelikle akülü şarj istasyonunu Kadıköy Belediyesi’ne bağışlamış olduk. Böyle bir sosyal sorumluluk projesi içinde yer aldığımız için çok mutluyuz.”
Ayrıca konuşma fırsatı bulduğumuz Keller Williams Finans Direktörü Aydın Künutku de “Bugün bu akülü şarj istasyonunun alımı tamamen gönüllü çalışmaları ile olmuştur. Şirket imajından çıkıp danışmanlar ve yöneticiler olarak halkla iç içe olmaktan, sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan büyük keyif duyuyoruz.” dedi.

“FARKINDALIK YARATMALIYIZ”
Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi Kişisel ve Kurumsal Gelişim Uzmanı Levent Tilkat ise şunları söyledi: “Kadıköy Belediyesi olarak engelliler adına birçok şey yapmaya çalışıyoruz ama Kadıköylülerin katılımı olmadan bir ayağı eksik kalıyor. Biz sadece mekânların erişilebilir olmasıyla yetinemiyoruz. Bizim insanlara ve zihinlere de erişip farkındalık yaratmamız gerekiyor. Bu anlamda Keller Williams gibi bir kurumun engellilere destek veren sosyal sorumluluk projesi içinde bulunması çok hoş bir şey.”

EMPATİ SAHNESİ KURULDU
Kadıköy Belediyesi tarafından Kalamış Parkı’na kurulan “Empati Sahnesi” ile Kadıköy sakinleri birkaç dakikalığına dahi olsa engelli bireylerin gündelik yaşam içinde karşılaştığı zorlukları deneyimledi. Görme engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlamaya çalışan emlak danışmanları ve Kadıköy sakinleri gözlerine siyah bir bant takarak, engelli yolda yürümeye çalıştı.

“İKİ TANE DAHA KURULACAK”
Akülü şarj istasyonunun açılış konuşmasını Kadıköy Belediyesi adına yapan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Duygu Adıgüzel ise, RED Day organizasyonunun yapmış olduğu akülü şarj istasyonu bağışından sonra Kadıköy Belediyesi’nin farklı adreslere iki istasyon kurulumunu daha yapacağını müjdeledi.

ARŞİV