İlkyardım Eğitimi Verildi

5 gün süreyle ilkyardım eğitimi düzenleyen Fenerbahçe Gönüllüleri, karne heyecanı yaşayan çocuklarla biraraya geldiler.

02 Şubat 2012 - 11:41

5 gün süreyle ilkyardım eğitimi düzenleyen Fenerbahçe Gönüllüleri, karne heyecanı yaşayan çocuklarla biraraya geldiler.

Fenerbahçe Gönüllüleri, Çevre ve Afet Komitesi üyelerine Dr. Rana Beşe Polikliniğinde Dr. Demet Özkan ve eğitimci Banu Korkmaz tarafından 16-20 Ocak tarihleri arasında 5 gün süreyle ilkyardım eğitimi verildi.
Uygulamalı eğitimde; ilkyardım, ilkyardım öncelikleri, temel uygulamalar, kaza değerlendirme, ilkyardımı yapanın özellikleri, insan vücudu ile ilgili bilinmesi gerekenler, hasta-kazazedelerin değerlendirilmesi, yaralanma, kanama ve şok ile kırık-çıkık, burkulmalar, hasta-yaralı taşıma ve taşıma teknikleri, bilinç kaybı, bayılma, koma ve tıkanmalarda ilkyardım ile temel yaşam desteği, kalp krizi, yanık, donma ve boğulma durumlarında ilkyardımın nasıl yapılacağı anlatıldı. 
 
KARNE HEDİYESİ OLARAK BİLGİSAYAR ALDILAR
21 Ocak Cumartesi günü Fenerbahçe Gönüllü Evi’nde karne kutlaması vardı. Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Gönüllü Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Nurhan Kutman ile Gülçin Ergun, Ayşen Gürer, Etüd öğrencileri, gönüllüler ve Van depremzedeleri ile yapılan yarı yıl karne kutlamasından sonra ihtiyaç sahibi beş öğrenciye Kadıköy Belediyesi Elektronik Atık Merkezi’nde yenilenmiş bilgisayarları teslim edildi.

ARŞİV