‘İmam Hatip değil sanat okulları açılsın'

İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülen Erenköy Mehmet Akif İlköğretim Okulu öğrencileri, velileri ve Eğitim-Sen 2 No’lu şube üyeleri, okul önünde yaptıkları eylemle, asıl ihtiyacın İmam Hatipler değil, müzik, sanat ve spor okulları olduğuna dikkat çektiler.

16 Ağustos 2012 - 11:50

Semra ÇELEBİ
 Kadıköy’de İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülen üç ilköğretim okulundan biri olan Erenköy Mehmet Akif İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileri, Eğitim Sen 2 No’lu Şube’nin desteğiyle, okul önünde biraraya gelerek protesto gösterisi yaptılar. 9 Ağustos Perşembe akşamı gerçekleştirilen eylemde, “Kararımız kesindir okulumuz bizimdir”, “Okulumuzu teslim etmeyeceğiz”, “Okulumuza çocuğumuza geleceğimize dokunma” yazılı dövizler taşıyan ve sloganlar atan grup adına açıklamayı, veli Hüseyin Yaylak okudu.
36 yıl ilkokul daha sonrasında ilköğretim okulu olarak hizmet veren okullarının İmam Hatip Ortaokulu olacağını öğrendiklerinde adeta şok geçirdiklerini söyleyen Yaylak, İmam Hatip okullarının bölgedeki talep ve ihtiyaca göre belirlendiğini ancak Erenköy’de ne böyle bir talep ne de böyle bir ihtiyacın hiçbir zaman gündeme gelmediğine dikkat çekti. Yaylak, 10 gün gibi kısa bir zamanda 5 bin imza toplayarak bu imzaları Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ettiklerini ancak hiçbir işlem yapılmadığını belirtti. Yaylak “Seçilen okullar, masa başında, son derece kaba-amprik bir yaklaşımla, fiziki koşullarına ve bulunduğu bölgenin sosyal yapısına dikkat edilmeden seçilmiş. İnceleme yapması için bir müfettiş gönderme gereği bile duyulmamış. Küçük, sesi az çıkacak okullar özellikle tercih edilmiş.”
 Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Bu bölgede imam hatibe talep olmadığı ortadayken, bizim çocuklarımızı kapının önüne koymak, burası imam hatip oldu demek, siz başınızın çaresine bakın demek ayrımcılıktır. Biz Mehmet Akif velileri olarak okulumuzun mevcut statüsünün korunması yönündeki talebimizi görmezden gelmekle, yetkililerin ayrımcılık yaptığını buradan ilan ediyoruz. Değişimler dönüşümler halkın taleplerine göre yapılır. Biz okulumuzun değişmesine gerek olmadığını söylüyoruz. Bu talebi göz ardı edemezsiniz. Bunun bedelini çocuklarımıza ödetmeye hakkınız yok.”
“Neden yeni İmam Hatip okulları açmak yerine mevcut okullar İmam Hatiplere dönüştürülüyor?” diye soran Yaylak, neden böyle bir karışıklık ve kaos yaratıldığını anlayamadıklarını belirtti.
Açıklamada eğer ihtiyaca göre okullar açılacaksa, Kadıköy- Erenköy bölgesinde  müzik, sanat spor okullarının açılmasını istediklerini söyleyen Yaylak “Çok merak ediyoruz, acaba bu talebimiz dikkate alınacak mı? Büyüklerimiz sesimize kulak verip bizleri mağdur etmemek için bu türden meslek sanat spor okulları açacak mı? Açılan bu okullar talebi karşılamadığında, İmam Hatip uygulamasında olduğu gibi adresimize bakmadan başka ilçedeki diğer bir sanat ya da spor akademisine bizleri yönlendirecek mi? Gerçekten merak ediyoruz” dedi.
İmza standının da açıldığı eylem alkış ve sloganlarla son buldu.


ARŞİV