İmece Usulü Park

Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi (TAK), Park Bahçeler Müdürlüğü ve mahalle halkı, Yeldeğirmeni Kır Kahvesi Sokak’ta küçük bir alana park yaptı

14 Mayıs 2015 - 16:35
 
Erhan DEMİRTAŞ
Kentlerde son yeşil alanlar AVM haline getirilip, parklar yıkılırken Kadıköy Belediyesi mahalleliyle imece usulü park yaptı. Yeldeğirmeni Kır Kahvesi Sokakta kullanılmayan küçük bir alanı parka dönüştüren tasarımcılar ve mahalle halkı, alanı temizledikten sonra çim ekerek alanı yeşillendirdi. Araba lastiklerinden saksı yapan tasarımcılar ayrıca küçük alanda durup dinlenmelik oturma gurupları da yaptı. Park yapılmasından memnun olduklarını söyleyen mahalle sakinleri de TAK çalışanlarına börek ve çay ikram etti.
Kadıköy Belediyesi TAK tarafından organize edilen çalışmada Yerinde Tasarla Birlikte Uygula felsefesinden yola çıkan mahallelilerle tasarımcılar, mahallelerinin atıl kalmış, kullanılmayan, kimi zaman da metruk olan köşelerini birlikte tasarlayıp birlikte kullanacakları ortak alanlara dönüştürecekler.İmece usul yapılacak çalışmalarda hem mahallelerde atıl, kirli alanlar yeniden kazanılacak hem de yeni yeşil alanlar açılacak.
Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi Kadıköy(TAK), mahallelilerin ve tasarımcıların katılımıyla her ay bir mahallede yeni bir mekânda kıyı köşe uygulaması yapacak. Şok Kıyı Köşe uygulamasının ilki 20 Nisanda Rasimpaşa Uzun Hafız Sokakta bulunan eski köprünün rüzgârgülleriyle renklendirilmesiyle başlamıştı.

ARŞİV