İmzalar Ankara'ya gönderildi

Kadıköy Kent Konseyi, TÜKODER ve TÜBİDER topladıkları imzaları TBMM ve Maliye Bakanlığı’na gönderdi.

12 Ocak 2012 - 11:09

Kadıköy Kent Konseyi, Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği (TÜBİDER) dolaylı vergilerin kaldırılması, bu yapılamadığı takdirde Avrupa Birliği (AB) oranlarına çekilmesi ve temel gıda maddelerinden Katma Değer Vergisi (KDV) alınmaması için düzenledikleri imza kampanyası sonucunda toplanan imzaları Kadıköy Postanesi’nden 9 Ocak 2012 Pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) ve Maliye Bakanlığı’na gönderdi.

Kadıköy Merkez Postanesi önünde imzaların gönderilmesinden önce yapılan basın açıklamasında; pasaport harçları, nüfus cüzdanı bedelleri, banka çek bedelleri gibi değerli kağıt bedelleri ile dava ve icra harçlarının arttırılması, doğalgaz ile köprü geçiş ve otoyol ücretlerine zam yapılması eleştirildi.
Özellikle alkollü içecekler, sigara, cep telefonları ve otomobil gibi birçok tüketim ürünlerinin alımlarında ödenen ÖTV ve KDV oranlarının dünya ölçeğine göre son derece yüksek olduğu, 2011 yılında yeniden oranlar arttırıldığı belirtilen basın açıklamasında yapılan zamların “güncelleme” diye nitelendirilmesi eleştirildi. Yeni zam ve vergilerin 2012’de de devam edeceğinin vurgulandığı basın açıklamasında hükümetin gelir ve kazanca göre vergi toplaması gerektiği belirtilirken, vergi ile bütçe açıklarını kapatmaya çalışmanın yanlış olduğu ifade edildi.

Basın açıklamasında, “Bizler Kadıköy Kent Konseyi Tüketici Hakları Birimi, Tüketiciyi Koruma Derneği ve Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği ülkemizde insafsızca uygulanan ÖTV ve KDV miktarlarını protesto etmek ve ilgili hükümet birimlerinden bu vergilerin kaldırılmasını veya oranlarının indirilmesi için ortak bir çalışma yaptık ve Hükümet yetkililerine ulaştırılması için on binlerce imza topladık. Bugün bu imzalı metinleri posta yoluyla TBMM ve Maliye Bakanı’na gönderiyoruz. Bu vesileyle hazırladığımız metinleri imzalayarak bizlere destek olan Kadıköylü tüketicilerimize özellikle teşekkür etmek isteriz” denildi.

ARŞİV