İngilizce öğretimi tartışıldı

Kadıköy’de düzenlenen Çalıştay’da dünya İngilizce öğretimindeki sorunlar ve eksiklikler tartışılırken, yabancı dil öğrenmenin önemi vurgulandı.

30 Mayıs 2013 - 15:43
 
Kadıköy’de düzenlenen Çalıştay’da dünya İngilizce öğretimindeki sorunlar ve eksiklikler tartışılırken, yabancı dil öğrenmenin önemi vurgulandı.
 
Mustafa SÜRMELİ
 
Doğuş Üniversitesi ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Genel Müdürlüğü ve Merkez Teşkilatı işbirliğiyle Kadıköy’de İngilizce öğretmenlerine yönelik 23 Mayıs 2013 tarihinde Doğuş Üniversitesi Acıbadem kampüsünde  “İngilizce Öğretimi ve Yabancı Dil Öğretmenlerinin Yeterlilikleri” konulu  Panel ve Çalıştayı düzenlendi.
Çalıştay ile Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Resmi Okullarında görevli İngilizce öğretmenlerinin ve okul müdürlerinin mesleki kişisel gelişimlerini sağlayarak eğitimde kaliteyi yükseltmek amaçlandı.
Çalıştayın açılışı 23 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 09.00’da Doğuş Ünivesitesi Acıbadem kampüsünde yapıldı. Çalıştay yaklaşık 300 kursiyerin katılımı ile ilgili tarihte Doğuş Üniversitesi Acıbadem Kampüsünde 7 konu başlığı ile 3 oturum halinde Çalıştay düzenlendi. Çalıştay’da Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Nuri Ceranoğlu, MEB İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey’in açılış konuşmaylarıyla başlayan Çalıştay’da Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, İngilizcenin dünya üzerindeki önemine değindiği bir konuşma yaptı.
Çalıştay öncesi oturum başkanlığını MEB Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan’ın üstlendiği bir panel düzenlendi. ODTÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gölge Seferoğlu’nun Yabancı Dil Öğretmenlerinin Yeterlikleri”, İstanbul Ün. Eğitim Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Oral’ın “Yabancı Dil Öğretiminde Yeni Müfredat Çalışmaları”, Doğuş Ün. Fen-Edebiyat Dekanı Prof. Dr. Dilek Doltaş’ın “Yabancı Dil Eğitiminin Durumu” konularında konuşma yaptıkları panelin ardından İngilizce Öğretmeni Özel Alan Yeterlikleri başlıklı Çalıştay’a geçildi.
 
 

ARŞİV