İnternetin ABC'si

Google Türkiye Keşfet Bilinçli İnternet Hareketi, Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezlerinde “bilinçli ve güvenli internet” eğitimi verdi

30 Aralık 2015 - 19:19
İnternet kullanımındaki olumsuzluklardan çocukların korunması için öğretmenlere yönelik eğitim programı hazırlandı. Eğitim programı kapsamında önce öğretmenler bilinçli internet kullanımını öğrenecek daha sonra öğrencilere anlatacak.
Google Türkiye Keşfet Bilinçli İnternet Hareketi Projesi Sorumlusu Esra Düzgün, Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezi öğretmenlerine bilinçli ve güvenli internet kullanımını anlattı. Kadıköy Belediyesi Cemal Süreya Etüt Merkezi’nde, 29 Aralık Salı günü düzenlenen iki saatlik eğitimde, pek çok konu konuşuldu. Eğitim kapsamında; internet nedir, internet terminolojisi, internette arama yapma yöntemleri, bilgiye ulaşma yöntemleri, internette itibar yönetimi, güvenli profil, güçlü şifreler oluşturma, siber tuzaklar gibi konular hakkında öğretmenlere bilgi verildi.
Bu doğrultuda öğretmenler için bir müfredat hazırlandığını söyleyen Esra Düzgün, proje kapsamında öğretmenler için hazırlanmış sınıf içi uygulanabilir eğitim programları ve eğitim materyallerinin bulunduğunu belirtti.
Google İnternet Geliştirme Kurulu ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği eğitim programıyla; öğrencilerin daha bilinçli internet kullanımının sağlanmasının amaçlandığını anlatan Düzgün, programın İstanbul’daki tüm ortaokullarda bilişim teknolojileri dersi kapsamında uygulandığını söyledi.

UZMANINDAN ÖNERİ
İnternetin güvenli kullanımı konusunda öğrencinin ya da çocuğun davranış ve tutum geliştirmesinde öğretmen ve aile faktörüne değinen Proje Sorumlusu Esra Düzgün, “Biz burada öğretmenlere, okulda öğrencileriyle birlikte güvenli internet kullanımını anlatıyoruz. Bir yandan da anne ve baba da interneti tanımalı, kullanmalı ve çocuğunu takip etmeli ki çocuğunu doğru yönlendirebilsin. Anne babalar için de önerilerimiz var çocuklarının internet ve bilgisayar kullanımıyla ilgili. Çocuğa interneti yasaklamayı değil, doğru kullanmayı öğretmek gerekir” dedi.

 

ARŞİV