İskele Sokak, şenlikle açıldı

Kadıköy Belediyesi'nin tüm alt ve üst yapısıyla yenilediği Caddebostan İskele Sokak, hafta sonu müzik ve danslı bir şenlikle hizmete girdi.

12 Ocak 2011 - 10:06

“Butik Belediyecilik" anlayışı ile ele alınıp, sokak sakinlerinin önerileriyle Kadıköy Belediyesi'nin tüm alt ve üst yapısıyla yenilediği Caddebostan İskele Sokağın resmi açılışı 8 Ocak Cumartesi Günü müzik ve danslı bir şenlikle yapıldı.
Butik Belediyecilik anlayışıyla her sokağı özel olarak ele alıp, özel projeler uygulayan Kadıköy Belediyesi, daha önce sokak sakinlerinin görüşlerini alarak yenilediği Noter Sokak’tan sonra da Caddebostan İskele Sokak’taki çalışmalarını da 2,5 ayda tamamlayarak tekrar araç ve yaya trafiğine açmıştı. Semt sakinlerinin de memnun kaldığı İskele Sokağın resmi açılışı ise tam bir şenlik havasında yapıldı. Gelin gibi süslenen sokakta müzik ve dans gösterisini ilgi ile izleyen Kadıköylüler, Başkan Selami Öztürk'den kendi sokakları içinde yenilenmesi talebinde bulundular. Başkan Selami Öztürk, Noter Sokak ve
İskele Sokağı, Butik Belediyecilik anlayışı ile özel olarak ele alıp, sokakta oturanların ve kullananların görüşleri doğrultusunda yeni bir imaj kazandırdıklarını belirtti. Öztürk, sırada başka sokakların da bulunduğunu müjdeledi.

BAŞTAN AŞAĞIYA YENİLENDİ

Fen İşleri Müdürlüğü'nün gece-gündüz inşaat çalışmasıyla aydınlatma direklerinden, alt yapı sistemlerine kadar baştan aşağıya yenilenen İskele Sokağa Kadıköy Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü de yeşillendirme çalışmalarıyla farklı bir görünüm kazandırdı. Park Bahçeler Müdürlüğü, sokağa 50 adet manolya ağacının yanında, çit bitkileri dikerek yeşillendirdi. Ayrıca aydınlatma direklerine papatya
ve sıklemen çiçekleri de diken Park Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, bahar aylarında İskele Sokağın manolya ağaçları, papatya ve siklemenlerle renkli ve farklı bir görünüme kavuşacağını belirttiler. 

Haber: Sinem Tezer

Fotoğraflar: Cansu Çağırtekin


ARŞİV