İstanbul kapılarını açıyor

‘Açık Kapı Mimarlık 2011 Festivali’, İstanbul'un önemli binalarını ücretsiz gezme fırsatı sunuyor.

17 Ağustos 2011 - 10:50

‘Açık Kapı Mimarlık 2011 Festivali’, İstanbul'un önemli binalarını ücretsiz gezme fırsatı sunuyor.

Yaşadığı kenti yakından tanımak isteyenler için İstanbul kapalı kapılarını bir kez daha açıyor.
İlki İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen Açık Kapı Festivali'nin ikincisi VitrA sponsorluğunda mimarlık haftasını da içine alan 1-9 Ekim 2011 tarihleri arasında yeniden gerçekleşiyor. Açık Kapı Festivali ile kentin kültürel ve mimari dokusunu daha yakından hissedilmesi için önemli bir fırsat sunuluyor.
İstanbul’da olağan koşullarda ziyaret edilmesi mümkün olmayan ya da ziyaret için özel izin alınması gereken, tarihi ve mimari öneme sahip bina ve mekânlar halkın erişimine açılıyor. Festival kapsamında binaların yanı sıra, İstanbul'un önde gelen mimarlık ofislerine de ziyaretler yapılması planlanıyor.

KADIKÖY'DEN 7 YAPI

Gezilecek yapılar arasında Heybeliada Ruhban Okulu, Florya Atatürk Deniz Köşkü, Haliç Tersanesi, İstanbul Radyo Evi, Fener Rum Patrikhanesi, Huber Köşkü ve Kandilli Rasathanesi gibi özel yapılar bulunuyor. Festivale Kadıköy'den katılacak yapılar ise şöyle; All Saints Moda Kilisesi, Özel Saint Joseph Lisesi, Göztepe Şahkulu Dergâhı, Aya Triada Kilisesi, Haydarpaşa İngiliz Mezarlığı, Selimiye Kışlası ve Haydarpaşa Lisesi.
Açık Kapı Festivali süresince seçilen yapılar refakatçilik sistemi altında festivalde görev alacak gönüllüler eşliğinde ziyaret edilecek. Ziyaretler, www.acikkapi.gen.tr internet sitesinden Ağustos ayı itibarıyla kayıt yaptıran kişilerce oluşturulacak sınırlı sayıda gruplar ile dokuz gün boyunca belli saatlerde gerçekleştirilecek.

Gökçe UYGUN
 


ARŞİV