İstanbul Kumpanyası oyunları Kadıköy'de

Kadıköylü sanatçılar Binnur ve Tarık Şerbetçioğlu çiftinin kurduğu İstanbul Kumpanyası, üç oyunuyla Aralık ayı boyunca Kadıköy sahnelerinde olacak.

05 Aralık 2013 - 11:44

İstanbul Kumpanyası geçen yıl İstanbul Şehir Tiyatrosu sanatçılarından, Binnur Şerbetçioğlu ve Tarık Şerbetçioğlu'nun önderliğinde kuruldu.
“Anlaşılır, tarafsız, eğlendiren ama eğlendirirken düşündüren, çağdaş oyunlara ve yazarlara yer veren, Türk Tiyatrosunun keyifli çizgisini kollayan ve koruyan, hayatı yansılayan, samimi, sevgiyle harmanlanmış bir kumpanya olmak dileğimizdir” diyerek yola çıkan İstanbul Kumpanyası, üç oyunuyla Kadıköy’e konuk oluyor.
“Aşk İhanet Yalnızlık vs..” Kumpanya’nın yeni oyunlarından. Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği oyunun konusu kısaca şöyle: “Bütün bunlar bir kurmaca. Biz birilerinin kafasından geçen kurguyuz aslında. Biz diye biri yok. Ne Şirin, ne Şahmeran, ne Palyaço, ne Panço. Kendimi anlamak için ben seni yarattım kafamda. Yazar kendini anlamak için beni kurguladı. Yazarın hayatını da başkaları kurguluyor. Her şey kurgulandı. Bu kurguda yerini almak isteyen seyirciler oyunumuz sizleri bekliyor.”
Oyun 6 Aralık 20.30’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde, 9 Aralık’ta ise CKM A Salonu’nda izleyiciyle buluşacak.
İstanbul Kumpanyası’nın sevilerek izlenen bir diğer oyunu da “Karman Çorman.”
Binnur Şerbetçioğlu, Ömer Gecü, Yavuz Topoyan, Gizem Maraşlı, Tuba Aşıcı, Tuncay Vicnelioğlu, Songül Bayoğlu, Deniz Noyan, Kaan Şahin, Özkan Ayalp ve Tarık Şerbetçioğlu’nun oynadığı Karman Çorman’da işadamı Mümtaz İşbilir’in öyküsü anlatılıyor.
135 dakikalık bu aile komedisi olan bu oyun da 5 Aralık 20.30’da CKM Büyük Salon’da, 14 Aralık’ta Barış Manço Kültür Merkezi’nde, 16 Aralık’ta ise Kozyatağı Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
İstanbul Kumpanyası’nın “Korsan Ana ve Geveze Papağan” adlı müzikli çocuk oyunu da 15 Aralık saat 15.00’te Duru Tiyatro’da çocuklarla buluşacak. Oyunda çalışmadan kolay yoldan zengin olmak isteyen Korsan Ana ile konuşmayı çok seven Geveze Papağan’ın maceraları anlatılıyor.

ARŞİV