İstanbul Oyuncak Müzesi 7 yaşında!

İstanbul Oyuncak Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte 7. yaş gününü de kutladı.

26 Nisan 2012 - 13:53

İstanbul Oyuncak Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte 7. yaş gününü de kutladı.

Doğum gününde Oyuncak Müzesi, ziyaretçilerine sürpriz olarak 1971 yılında Apollo 15/Endeavour uzay aracının modülünde uzaya taşınan Türk Bayrağı’nı sergilemeye başladı.

İstanbul Oyuncak Müzesi Müdürü Belgin Akın yaptığı konuşmada, ulusal bayramı müzede kutladıkları ve çocuklarına müze kültürünü benimsettikleri için ziyaretçilere teşekkür etti.

Uzay konulu etkinliklerin yapıldığı bu anlamlı günde, İstanbul Oyuncak Müzesi’nde büyük bir şenlik havası hakimdi. Solist olarak Nilay Tezsay, gitar ve mızıkada Onur Hacet’in olduğu Çocuk Caz Konseri’nde, çocukluğumuzun şarkıları ziyaretçilerle birlikte söylendi.

Mehmet Erbil’in yazıp yönettiği Oyuncak Müzesi’nde sergilenen Türk Bayrağı konulu “Memo Uzay Macerası” adlı tiyatro oyunu çocuklarımıza insanoğlunun aya çıkış macerasını keyifli bir dille anlattı.

Faber Castell Hayallerim Atölyesi “Uzayı Renklendiriyorum” konulu çalışmasıyla minik ziyaretçilere el becerilerini kullanarak hayal güçlerini geliştirme imkânı tanıdı.

İstanbul Oyuncak Müzesi’ndeki 23 Nisan bayramı programının son etkinliğinde Kıvanç Eser Bale Okulu minik balerinleriyle “Uzay’da Dans” adlı gösteriyi gerçekleştirdi.

Gün boyu süren tahta oyuncak boyama atölyesi, yüz boyama ve balon yapımı aktiviteleri, çikolata dağıtımı ve geçmişten günümüze süregelen macun geleneği ile Müze’de gerçek bir bayram yaşatıldı.

 


ARŞİV