İstanbul'da 1 Mayıs programı

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TDB, CHP, HDP, TİP ve EMEP 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Maltepe’de kutlayacaklarını, bazı sendikalar ve sivil toplum kuruluşları ve partiler de Taksim’de olacaklarını açıkladı

28 Nisan 2023 - 11:45

Konfederasyonların, sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi partilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı programları belli oldu. 

Mayıs 1977’de Taksim’de, 1 Mayıs 1989’da Şişhane’de ve 1 Mayıs 1996’da Kadıköy’de hayatını kaybeden işçiler için 28 Nisan 2023 Cuma günü anma törenleri düzenlenecek. Saat 11.00’da 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybedenler anılacak, Taksim Kazancı Yokuşu başına karanfil bırakılıp saygı duruşunda bulunulacak. Saat 12:00’de 1 Mayıs 1989’da katledilen Mehmet Akif Dalcı’yı anmak üzere Şişhane’de buluşulacak. Saat 13:30’da 1 Mayıs 1996’da Kadıköy’de hayatını kaybeden işçileri anmak için Kadıköy Belediye Otoparkı önünde olunacak.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB yöneticileri 1 Mayıs programını düzenledikleri basın açıklaması ile duyurdu. 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili ortak basın açıklamasını DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptı.

“TAKSİM YASAĞI BÜTÜN YASAKLARI SİMGESİDİR”

Çerkezoğlu, "Ülkemizde 1 Mayıs Meydanı hepimizin bildiği gibi Taksim Meydanı'dır. Ve aslında yıllardır Taksim'in özgürleştirilmesi mücadelesinin sonrasında 2013 yılından var olan Taksim yasağı bu ülkedeki bütün yasakların simgesidir" dedi.

DİSK, KESK MALTEPE’DE KUTLAYACAK

"Türkiye'nin dört bir yanında örgütlemek için uğraştığımız, çabaladığımız ve gücümüzü, irademizi birleştirdiğimiz bütün herkesi 1 Mayıs meydanlarına çağırıyoruz" diyen Çerkezoğlu, "Tüm İstanbul halkını, Maltepe Meydanı'nda, 1 Mayıs meydanında buluşmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu. Grup daha sonra çağrıyı içeren bildiri dağıttı.

CHP, HDP, TİP DE MALTEPE’DE

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TDB haricinde CHP, HDP, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), SOL Parti, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF), Devrim Hareketi ile Halkevleri, Türk Diş Hekimleri Birliği de 1 Mayıs’ta saat 13:00’da Maltepe’de olacaklarını duyurdu.

9 KURULUŞ TAKSİM DEDİ

Nakliyat-İş, Umut-Sen, İnşaat-İş, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Mücadele Birliği Platformu, Devrimci Gençlik Dernekleri, Gençlik Komiteleri, Emeğin Gücü ile İşçi Temsilcileri Konseyi 1 Mayıs’ta Taksim’de olacaklarını açıkladı.


ARŞİV