İstanbul'da ‘Büyük Eğitim Hakkı Buluşması'

Halkevleri’nin düzenlediği ‘Büyük Eğitim Hakkı Buluşması’ ülkenin dört bir yanından gelen bine yakın veli, öğrenci, öğretmen, akademisyenin katılımıyla 26-27 Ocak günlerinde gerçekleşti.

31 Ocak 2013 - 14:15
Halkevleri’nin düzenlediği ‘Büyük Eğitim Hakkı Buluşması’ ülkenin dört bir yanından gelen bine yakın veli, öğrenci, öğretmen, akademisyen ve kurum temsilcisinin katılımıyla 26-27 Ocak günlerinde gerçekleşti.
 
Semra ÇELEBİ
 
Büyük Eğitim Hakkı Buluşması’nın ilk günü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bomonti Kampüsü’nde atölyeler yapıldı, ikinci günü ise Şişli Kent Sineması’nda “Eğitim Hakkı Reformu” gerçekleştirildi. Ülkenin dört bir yanından bine yakın veli, öğrenci, öğretmen, eğitim hakkı meclisi üyesinin katıldığı foruma Eğitim-Sen MYK Üyesi Betül Öztürk Korkut, DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Önder Atay, Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Sine Sen Genel Başkanı Zafer Ayden, İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Gören, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, İHD İstanbul Şube Yöneticisi Hulusi Zeybel, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu, TKP'li Öğretmenler adına Selçuk Bilir, Devrimci 78'liler Federasyonu İstanbul Temsilciliği adına Yılmaz Yukarıgöz de katıldı. Forum, Halkevleri Çocuk Korosu’nun söylediği şarkılarla açıldı. Açılış konuşmasını yapan Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy eğitimin milyonlarca öğrenci, veli, eğitim emekçisinin en temel hak mücadelesi olduğunu vurguladı. Halkevleri’nin 4+4+4’le sınırlı olmayan ve yıllardır yürüttüğü “parasız eğitim” mücadelesinin geniş kitleleri seferber edip, yıkımın mağdurlarını mücadelenin özneleri haline getirdiğini söyleyen Ersoy, “Eğitimle, bu ülkenin bugünü ve geleceğini değiştirme ile derdi olan herkesi örgütlenmeye çağırıyoruz” dedi. Oya Ersoy’un ardından Eğitim Sen MYK Üyesi Betül Öztürk Korkut, Şişli Belediye Başkanı Yardımcısı Kahraman Eroğlu ve Halkevleri Genel Sekreteri Nuri Günay da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından bir gün önce, altı başlıkta gerçekleştirilen atölyelerin sonuç konuşmaları yapıldı. Atölye sonuçlarının aktarılmasının ardından kısa bir ara verildi. İkinci oturum İstanbulimpro ile başladı. Doğaçlama tiyatro yapan İstanbulimpro, forum katılımcılarının keyifli vakit geçirmesini sağladı. İkinci oturumda veliler, öğrenciler, eğitim emekçileri kürsüden mücadele deneyimlerini paylaştılar. İki gün süren Büyük Eğitim Hakkı Buluşması, Halkevleri MYK Üyesi Özge Ozan’ın sonuç bildirgesini okuması ile sonlandı.
 

ARŞİV