İstanbul'da Osetya rüzgârı

Kuzey Osetya-Alanya Halk Dansları Akademisi’nin düzenlediği Uluslararası Sanat Festivali, “Türkiye Osetya Kültür Günleri” adı altında 27-29 Kasım tarihlerinde İstanbullular ile buluştu.

04 Aralık 2014 - 14:38
Kuzey Osetya-Alanya Halk Dansları Akademisi’nin düzenlediği Uluslararası Sanat Festivali, “Türkiye Osetya Kültür Günleri” adı altında 27-29 Kasım tarihlerinde İstanbullular ile buluştu. Dünyanın çeşitli ülkelerinde dans gösterileri yapan grubun Türkiye’deki ilk gösterisi, 27 Kasım Perşembe akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

90 kişilik sanatçı grubu ile festivale katılan ekip, Kafkas Halk Müziği eşliğinde sahnelediği dans gösterisiyle büyük beğeni topladı.

Etkinlikte gösteri dışında dekorasyon-süsleme sanatı sergisi ve etnik müzik aletleri de sergilendi. Rus modacı İzolda Gogiçaeva’nın hazırladığı Kafkas milli kıyafetlerinin tanıtıldığı defile ise ilgiyle izlendi.
Geceye Kuzey Osetya-Alanya Kültür Bakanı Fatima Habalova da katıldı.
Kadıköylüleri Kafkas dansları ile buluşturan grubun son gösterisi ise 29 Kasım Cumartesi akşamı İstanbul Kültür Üniversitesi Sahnesi Ataköy Kampüsünde gerçekleştirildi.
 

 

 

 

 

.

 

 


ARŞİV