İstanbul’da plaj sezonu açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Caddebostan’daki plajlarını 15 Haziran’da açıyor. Plajların giriş ücretleri ise 30 ila 60 TL arasında değişiyor

07 Haziran 2024 - 00:49

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Caddebostan, Büyükada, Florya Güneş ve Küçükçekmece Menekşe plajlarıyla 15 Haziran’da deniz sezonunu açıyor. Giyinme kabini duş alanları, şemsiye ve şezlongları ile misafirlerine günübirlik tatil konforu sunacak. Yiyecek içecek ihtiyaçları için de İBB’nin iştiraki BELTUR kafeler hizmet verecek. Plajların giriş ücretleri ve olanaklarını derledik. 

CADDEBOSTAN

Büyük Kulüp arkasındaki Caddebostan 1 plajının giriş ücreti tam 60 TL, öğrenci 30 TL olarak belirlendi.  Tam hizmet modeli ile hizmet verilen plajlarda kapalı turnike sistemli, tam fonksiyonlu, tuvalet, duş, soyunma kabini, kafe, spor alanları, şezlong ve şemsiye hizmeti sunuluyor.

Caddebostan 2 ile Suadiye Plajı olarak bilinen Caddebostan 3 plajlarında ücretli açık duş ve ücretli tuvalet hizmeti Boğaziçi A.Ş. tarafından veriliyor.  Alanda bulunan şemsiye ve şezlong kiralama hizmetini ise BELTUR sağlıyor. Kısmi hizmet modeli ile işletilen plajın ücreti 30 TL.

Caddebostan 1-2-3 plajları, engelli bireylerin rahat kullanımı için düzenlendi. Bu plajlar, engellilerin kullanımına uygun ulaşım yolu soyunma kabinleri, duş ve tuvalet olarak tasarlandı.

BÜYÜKADA

Şehrin kalabalığından kaçmak isteyenlerin adresi ise BELTUR Büyükada Plajı. Temiz deniz suyu ve güneşlenme imkânı sunan plajda; şezlong, şemsiye, tuvalet ve duş gibi temel hizmetler veriliyor. Plaj alanında 2 BELTUR Mini konsepti ile yeme-içme ihtiyacı karşılanabiliyor. Ayrıca, Büyükada Tabiat ve Orman Parkı içerisindeki BELTUR Büyükada Tesisi’nde, restoran ve kafe hizmetlerinden de faydalanılacak.

PLAJLARA KOLAY ULAŞIM

İBB, sorumluluğundaki plajlara toplu taşıma ile ulaşım sağlanabiliyor. Caddebostan plajlarına metro ve Marmaray ile rahatlıkla gidiliyor. Büyükada Plajı’na Bostancı ve Kartal BELTUR iskelelerinden tekne ile ulaşım sağlanıyor. Büyükada merkezinden yürüme mesafesinde olan plaja BA-4 Maden İETT elektrikli araçlar ya da ada taksileriyle gidiliyor.

19 YILDA 72 BİN 996 KİŞİ KURTARILDI

İBB, her yıl olduğu gibi plaj sezonunda kendi sorumluluğundaki plajlarla birlikte İstanbul genelindeki 51 plajda 09.30-19.00 saatleri arasında cankurtaran hizmeti vermeye devam edecek. 662 cankurtaran personelinin görev alacağı plajlarda cankurtaran hizmeti kapsamında 50 adet Jet-Ski, dört adet kurtarma botu, iki adet dron (hava aracı), 19 adet ATV, 244 adet gözetleme kulesi bulunuyor. 2005- 2024 yılları arasında cankurtaran hizmeti verilen plajlarda boğulma tehlikesi geçiren 72 bin 996 kişi kurtarıldı.

EĞİTMENLER EŞLİĞİNDE PLAJ ETKİNLİKLERİ

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Spor İstanbul iş birliğinde 11 plajda; futbol, voleybol, tenis ve survivor parkuru gibi birçok spor etkinliği düzenlenecek. Plaj etkinlikleri pazartesi günleri hariç her plajda iki eğitmen olmak üzere toplam 22 spor eğitmeni eşliğinde haftanın altı günü, 09.30-19.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

 

ARŞİV