İstanbul’da yerli buğday tohumlarının ilk hasadı yapıldı

Ekrem İmamoğlu, Silivri'de yerli buğday tohumlarının ilk hasadını yaptı. "Doğayı ve tarımı korumak, gerçek milliyetçiliktir" diyen İmamoğlu, çiftçilerin emeğini vurguladı.

08 Temmuz 2024 - 10:45

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un iklim ve toprak şartlarına uyumlu yerli buğdayların deneme hasadını, Silivrili çiftçi Ercan Tarladaçalışır ile birlikte yaptı.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2020 yılından bu yana İstanbullu çiftçilere destek veriyor. 2020 yılında 693 olan destek verilen çiftçi sayısı, bitkisel üretimde 4.660, hayvansal üretimde 2.003, arıcılıkta 417 ve balıkçılıkta 1.300 olmak üzere toplam 8.401 üreticiye ulaştı.

DENEME HASADI SİLİVRİ GAZİTEPE KÖYÜ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2023 yılı hububat ekim döneminde, gönüllü çiftçilerin desteğiyle 130 dekar alana 7 çeşit buğday ve 82 dekar alana 4 çeşit arpa ekildi. Silivri Gazitepe Köyü’nde yapılan deneme hasadında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri ve çiftçilerle birlikte yer aldı. İmamoğlu, toprağın bereketini ve tarımın önemini vurgulayarak, "Toprağı korumak ve tarım yapanın hakkını korumak, gerçek milliyetçiliktir" dedi.

Ekonomik kriz ve enflasyonun tarım sektörü üzerindeki etkilerini dile getiren İmamoğlu, İBB olarak yaptıkları tarımsal desteklerden örnekler verdi. "Üretim yapabilmek, ekonomik zorlukların üstesinden gelmenin anahtarıdır. Tarımsal alanların boşalmasına asla izin vermemeliyiz ve üretimi teşvik etmeliyiz" diye konuştu.

ÇİFÇİYE DESTEK

İmamoğlu, 2020 yılında başlatılan tarımsal destekler kapsamında yazlık-kışlık sebze fidesi, silajlık mısır tohumu, buğday tohumu, arpa ve yulaf tohumu gibi çeşitli destekler verdiklerini belirtti. Ayrıca, küçük ölçekli balıkçılara, arıcılara ve hayvancılık yapan üreticilere de destek sağlandığını vurguladı. İBB'nin bu konuda yeni projelerle çiftçilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

İLK HASAT GERÇEKLEŞTİ

İmamoğlu, konuşmasının ardından, çiftçi Ercan Tarladaçalışır’ın kullandığı biçerdövere binerek, deneme hasadının gerçekleştirilmesine tanıklık etti.

 

 


ARŞİV