İstanbul'daki okul kantinleri denetlensin!

CHP İl Genel Meclis üyesi Süleyman Kartal tarafından İl Genel Meclisi’ne verilen önergede, okul kantinlerinin vakit geçirilmeden denetlenmesi talep edildi.

28 Kasım 2012 - 11:26

CHP İl Genel Meclis üyesi Süleyman Kartal tarafından İl Genel Meclisi’ne verilen önergede, okul kantinlerinin vakit geçirilmeden denetlenmesi talep edildi.

İstanbul İl Genel Meclisi’nin 2012 yılı Ekim ayı oturumunda CHP İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Kartal ve arkadaşlarının imzaları ile verilen yazılı önergede, İstanbul’daki okul kantinlerinin acilen denetlenmesi istendi.
Hazırladığı ve meclise sunduğu önergesi ile ilgili bilgi veren CHP İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Kartal şunları söyledi: “Çocuklarımızın ve okullarımızın ne kadar önemli olduğunu söylememize gerek yok. Basına ve kamuoyuna da yansıdığı gibi özellikle Uzakdoğu’dan gelen ucuz ve ithal mallar olan silgi, çanta, beslenme çantası vb. kimyasal ve kanserojen içeren malzemeler satılıyor. Yine, okul kantinlerinde satılan gıda maddelerinin sağlık ve hijyenik kurallara uygunluğu, ürünlerin üretim izin belgelerinin ve üretici firmalarının denetiminin sağlanması ve kantinlarde çalışan personelin okul ortamına uygunluğunun yani sabıka, sağlık ve vb. koşulların olup olmadığının denetlenmesinin yapılması için önergeyi hazırladım.” Kartal, İstanbul Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü’nü de göreve davet etti.
 
Yazılı önerge şöyle:
“Konu: Okul kantinlerinde çocuklarımızı bekleyen TEHLİKELERİN önlenmesi hakkında.
2012–2013 eğitim yılının başlamasıyla geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlığı hepimizi ilgilendirmektedir. Bu nedenle okul kantinlerinde aşağıdaki konuların denetlenmesi gerekmektedir;
1-Ucuz ve ithal (özellikle uzak doğudan gelen) silgi, çanta, beslenme çantası vb. kimyasal ve kanserojen içeren malzemeler satılıyor mu?
2-Kantinlerde satılan gıda maddelerinin sağlık ve hijyenik kurallara uygunluğu, ürünlerin üretim izin belgelerinin ve üretici firmalarının denetiminin sağlanması.
3-Kantinde çalışan personelin okul ortamına uygunluğunun (sabıka, sağlık ve vb.) denetlenmesi.
4-Kantinlerin, tarım bakanlığının gıda mühendisleri ve belediye zabıtalarınca düzenli periyodik biçimde denetlenmesinin sağlanması.
Bu hususların çocuklarımızın geleceği açısından dikkate alınıp, önergenin İstanbul Valiliğine havalesini, Yüce Meclise arz ederiz.”

ARŞİV