İstanbulkart'ta 'eksi bakiye' dönemi başladı

İBB, dijital İstanbulkart kullanıcıları için yetersiz bakiye durumunda 15 TL'ye kadar eksi bakiye kredisi kullanma imkanı sağlayacak

23 Haziran 2023 - 12:22

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde alınan karar ile dijital İstanbulkart kullanıcıları, yetersiz bakiye durumunda 15 TL’ye kadar eksi bakiye kredisi kullanılabilecek. Oy birliği ile kabul edilen karara göre her kullanıcı bu uygulamadan yalnızca 1 geçiş için faydalanabilecek, ödeme yapmadan tekrar hizmetten yararlanamayacak.

GÜNLÜK ORTALAMA 6.500 ‘YETERSİZ BAKİYE’ UYARISI

İBB Meclis'ne sunulan teklifte, yetersiz bakiye uyarısı alan İstanbulkart mobil kullanıcı sayısının 432 bin 70 adet olduğu, günlük ortalama 6 bin 500 geçişte yetersiz bakiye uyarısı aldığı, yüzde 62,40'ının aynı ay içerisinde aynı gün dolum yaptığı, yüzde 23,92'sinin de dolum yapmayarak İstanbulkart Mobil uygulamasından vazgeçtiği bilgisine yer verildi.

KARAR OY BİRLİĞİ İLE ALINDI

Dijital İstanbulkart sahiplerine güncel metrobüs tam parkur ücreti üzerinden hesap yapılarak 15 TL eksi bakiye sağlanması için karar alınması istendi.

BİR KEZ FAYDALANILACAK

Karar oybirliği ile kabul edildi. Karara göre, her kullanıcı bu uygulamadan yalnızca 1 geçiş için faydalanabilecek, ödeme yapmadan tekrar hizmetten yararlanamayacak.

Sadece dijital kartların yararlanacağı uygulamadan, daha önce QR kod ile geçişi olmayan kullanıcı da yararlanamayacak. En az bir defa QR kod ile geçiş yapmış olması şartı aranacak. Bu hizmetten doğan borç, TC kimlik numarası üzerinde tutulacak ve herhangi bir kartından tahsil edilebilecek. Eksi bakiyenin 7 gün içerisinde dijital karttan tahsil edilmemesi durumunda kişiye ait diğer kartlar taranarak tahsil yoluna gidilebilecek. Abonman yüklü ve ücretsiz dijital kartlar bu hizmetten faydalanamayacak.


ARŞİV