İstanbul'un kalbini fethetmeye geldiler

Türkiye çapındaki sosyal demokrat belediyelerin proje ve hizmetlerini tanıtmak amacıyla yer aldıkları “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”, 29 Mayıs Çarşamba günü törenle açıldı.

31 Mayıs 2013 - 09:13

Türkiye çapındaki sosyal demokrat belediyelerin proje ve hizmetlerini tanıtmak amacıyla yer aldıkları “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”, 29 Mayıs Çarşamba günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Belediye Başkanları’nın katıldığı törenle açıldı. CNR EXPO Fuar Merkezi’nde 2 Haziran Pazar gününe kadar sürecek olan “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”nda İzmir’den Eskişehir’e Antalya’dan Mersin’e 61 sosyal demokrat belediyenin hizmetleri tanıtılıyor. Kadıköy Belediyesi ise 14 projesiyle, Buluşma’nın en çok ilgi gören stantlarına ev sahipliği yapıyor.

Semra ÇELEBİ 

Çalışmaları yaklaşık sekiz ay önce başlayan ve 61 sosyal demokrat belediyenin proje ve hizmetleriyle yer aldığı “Kentine Güvenen Kentler Buluşması” 29 Mayıs Çarşamba günü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir törenle açıldı. Yeşilköy CNR EXPO Fuar Merkezi’nde düzenlenen Buluşma’nın açılışına Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, milletvekilleri Güldal Mumcu, Bihlun Tamaylıgil, Adnan Keskin, Umut Oran ile partililer, belediye başkanları, yurttaşlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu önce, eşi Sevim Kılıçdaroğlu, kızları, damadı ve torunu Duru ile birlikte Fuar Merkezi’ni gezdi. Basın mensupları ve partililerin yoğun ilgisi altında fuarı gezen Kılıçdaroğlu, bazı stantlarda durarak, belediyelerin hizmetleri hakkında bilgi aldı, ilginç sunumları dikkatle izledi. Açılışın en renkli grubuysa Eskişehir Tepebaşı Belediyesi temizlik işçilerinin oluşturduğu “Eko-Şov Sihirli Süpürgeler Ritim Grubu” oldu. Çöp kutularını ve süpürgelerini kullanarak konser veren temizlik işçilerini davetliler ilgiyle izledi. 19. yüzyıl Antalya Kaleiçi evlerini yansıtan dev maket, Türkiye’nin ilk 5 boyutlu fosil sergisi alanı tanıtımı, Süreyya Operası ile Emek Sineması’nın bugünkü farklarını anlatan video, Çocuk Bilim Merkezi çadırı, Gerçek boyutlu Oyun Sokağı, Engelsiz Taksi, Gezici Deprem Eğitim Simülatörü, Yeraltı Çöp Konteynırları gibi proje ve hizmetler fuarın en ilgi çeken sunumları oldu.  Ayrıca birçok sosyal demokrat belediyenin bünyesinde faaliyet gösteren Organik Pazar da fuardaki yerini aldı.

KILIÇDAROĞLU: BİZ KENDİMİZE, KENTLERİMİZE GÜVENİYORUZ
Fuar merkezini gezdikten sonra bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bu etkinliğe “Kentine Güvenen Kentler Buluşması” adını verdik. Neden? Sebebi çok açık. İktidar yurttaşları tehditle yönetiyor. 2004’teki ve 2009’daki tehditlerini şimdi yeniden yöneltmeye başladılar. CHP’li belediyelere oy verirseniz hizmet alamazsınız diyorlar. AKP’ye oy ver rahat et diyorlar. Bizim belediyelerimize Ankara’dan “ağabeyler” değil, müfettişler geliyor. Bütün baskılara, soruşturmalara rağmen CHP’li belediyeler adam gibi hizmet veriyor. İktidara direniyorlar çünkü kendilerine, kentlerine ve hizmet verdikleri yurttaşlarına güveniyorlar.”“Onlar birer kahraman” diyerek arkasındaki belediye başkanlarını gösteren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında 600 sayfalık iddianame hazırlandı, 397 yıl hapsini istediler. Peki Kocaoğlu ne yaptı? ABD’li Uluslararası Araştırma Şirketi’ne göre İzmir Dünyanın en hızlı gelişen 4. kenti oldu. İstanbul ve Ankara’yı geride bıraktı. Modies, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uluslar arası kredi notunu Türkiye’nin düzeyine çıkardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metronun 1 km’si için 141 milyar TL harcarken İzmir Büyükşehir Belediyesi metronun 1 km’sini 56 milyar TL’ye mal etti. Ne yaparlarsa yapsınlar Aziz Kocaoğlu’nu İzmir’e hizmet etmekten alıkoyamayacaklar. Bir başka örnek Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen. Akademisyen, sanatçı ve yönetici kimlikleriyle kendini kanıtladı. Ama ne oldu? İzmir operasyonunun benzerini Eskişehir’de yaptılar. Eskişehir’in cevabı daha fazla çalışmak oldu.
 
KILIÇDAROĞLU: “CHP HAYAL SATMIYOR”
Sosyal demokrat belediyelerin bin 500 projesinden 500’ünün bu fuarda sergilenebildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “CHP hayal satmıyor.” dedi. En önemli projelerin altında CHP’li belediyelerin imzalarının olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu “İlk metronun temellerini CHP attı, ilk tercihli yolu yaptı, doğalgazı ilk getiren oldu. Bizim başkanlarımız kendisini değil kentini düşünen başkanlardır” diye konuştu. Konuşmasını tüm yurttaşları sosyal demokrat belediyelerin hizmetlerini görmek üzere fuara davet ederek bitiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra fuar alanına geçerek etkinliklere katıldı. Yeşilköy CNR EXPO Fuarı’ndaki“Kentine Güvenen Kentler Buluşması”, 2 Haziran Pazar akşamına kadar devam edecek. Fuara ulaşım için Kadıköy Belediyesi’nden her gün 10.00-16.00 arası saat başı araçlar kalkıyor.  
 
KADIKÖY’DEN 14 PROJE BULUŞMADA
İstanbul’un lokomotif yerel yönetimlerinden Kadıköy Belediyesi, 14 ayrı proje ve hizmet tanıtımıyla Buluşma’da yer alıyor. Kadıköy’ü tanıtan interaktif masa ile engelliler için hazırlanan Bilgi Duvarı’nın sergilendiği Bilgi İşlem standında Kadıköy manzarası eşliğinde hatıra fotoğrafı çektirmek mümkün. Engelli taksi ve çevreye duyarlı elektrikli araçlarıyla da dikkat çeken Kadıköy Belediyesi’nin fuar alanının farklı noktalarında çıkan “canlı heykelleri” de büyük ilgi görüyor. Buluşma için Kadın Konuk Evi’nin bir benzeri fuar merkezine kuruldu. Kadıköy Belediyesi Kadın Konuk Evi’nde kendilerine yeni bir yaşam kuran iki kadın, fuar boyunca her gün deneyimlerini izleyenlerle paylaşacak. 
 
2 BULUŞMA’DA RENKLİ HAFTASONU
Kentine Güvenen Kentler Buluşması haftasonunda da birçok dikkat çeken etkinliğe ev sahipliği yapacak. İşte onlardan bazıları:
-          1 Haziran Cumartesi 11.00 / Ekümenopolis Film Gösterimi ve ardından film ekibiyle söyleşi
-          1 Haziran Cumartesi 15.00 / Farklılıklarımız Zenginliğimiz: Adalarda doğduk, birlikte büyüdük, birlikte yaşıyoruz / Konuşmacılar: Ataol Behramoğlu, Ahmet Tanrıverdi, Nina Varon, Vasiliki Papageorgiou, Bercuhi Berberyan, Orhan Şevki
-          1 Haziran Cumartesi 16.00 / Kent Kültürü Sinema ve Emek / Konuşmacı: Atilla Dorsay
-          1 – 2 Haziran 12.00-17.00 / Sağlık Konferansları
-          1 – 2 Haziran 12.00-17.00 / Atık Orkestrası; Atıklarla Müzik
-          1 – 2 Haziran 12.00-17.00 / Tohum Takas Aktivitesi
-          1 – 2 Haziran 13.00-17.00 / Kukla ve Çocuk Tiyatrosu
-          1 – 2 Haziran 13.00-18.00 / Belediyelerin Bando Takımları
-          1 – 2 Haziran 14.00-16.00 / Kadın Konuk Evi’nde Yaşayan Hikâyeler
-          1 – 2 Haziran 15.00-18.00 / Jimnastik, Basketbol, Bisiklet Akrobasi Gösterileri
-          2 Haziran Pazar 11.00 / Deneyimli Başkanlar Konuşuyor / Katılımcılar: Nurettin Sözen, Sefa Sirmen, Erol Köse, Celal Doğan, Erdoğan Bilenser, Selahattin Çolak, Volkan Canalioğlu, Selahattin Tonguç, Bekir Kumbul.
-          2 Haziran Pazar 15.00 / Öykülerle Türk Filmleri Aşkları / Hakan Aysev ve Ümit Zileli
-   2 Haziran Pazar 16.00 / Social Inclusion Band Per

ARŞİV