İşte o kız…

ATV'de Kenan Işık’ın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster'de başarılı bir performans göstererek 125 bin TL. kazanan Kadıköy Saint Joseph lisesi öğrencisi Ceylan İnan’la sıcak bir sohbet yaptık.

07 Mart 2012 - 14:02

ATV’de yayınlanan Kenan Işık’ın sunduğu “Kim Milyoner Olmak İster” isimli yarışmada gösterdiği başarılı performansla genç yaşlı herkese parmak ısırtan Liseli Ceylan İnan, Kadıköy Saint Joseph Lisesi’nde eğitimi sürdürüyor. Üniversite mezunu, Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından mezun olan pek çok gencin çok basit soruları bile cevaplayamadığı yarışmada liseli Ceylan İnan’ın bu başarısı eğitim sistemimizden ciddi şüpheleri olan pek çok kişinin yüreğine su serpti. Başarılı öğrencinin Kadıköylü oluşu da ilçemiz için gurur verici bir durum. Gösterdiği başarılı performansla 250 bin TL’lik soruya kadar gelen, birbirinden zor soruları bilerek toplam 125 bin TL kazanan Ceylan İnan’la okulunda sıcak bir sohbet yaptık.

-Öncelikle sizi tanımak istiyoruz, bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?
Bu en zoru herhalde. Saint Joseph Lisesi son sınıf öğrencisiyim. Sıradan biriyim öyle ekstra bir özelliğim yok yani.
-Bu yarışmaya katılmanızdaki neden nedir?
Yakın bir zamanda yurt dışında okumaya karar verdim. Bunun için başvurular yaptım, çünkü aileme maddi anlamda sıkıntı vermek istemedim. Bu yüzden onlara katkıda bulunmak, en azından “gitmek istiyorum” demeye yüzüm olsun diye yarışmaya katılıp şansımı bir deneyeyim dedim. Bu yüzden başvuru yaptım.
-Aileniz bu konuda destek verdi mi?
Ailemin haberi yoktu, son anda haber geldi. Bu yarışmanın bir süreci var, mülakata girdiğim zaman bana sıra geldiğinde haber verdim. Bu yüzden onlara sürpriz oldu.
-Peki sorular zorladı mı sizi?
İzlediğiniz gibi yani, tabii ki zorladı. Bir kısmı daha kolaydı belli bir yere kadar bayağı durup düşünmem gerekti. Son iki soruda zorlandığım oldu.
-Yarışma için seçildiğinizi öğrendiğinizde neler hissettiniz?
Çok mutlu oldum. Çünkü ben öğrenciyim, dolayısıyla benim için az para diye bir şey yok. Oturduğun yerde hiçbir şey yapmadan bir soruyu doğru cevaplasan 500 lira veriyorlar. Ne yaparsam yapayım benim için çok iyi bir şey olacaktı. Çok mutlu oldum böyle bir fırsat elime geçtiği için.
-Yarışmada 125 bin lira kazandınız. Yarışmada pek çok kişi ilk sorularda eleniyor. Siz bu kadar ileri gitmeyi nasıl başardınız?
Birçok şeyin birleşimine borçluyum. Bir kere çok şanslıydım, benden başka bir sürü insanın sorularını gördüm, çoğuna cevap veremeyebilirdim, hiç bilemeyeceğim akıl yürütemeyeceğim soruların sorulduğunu gördüm. Dolayısıyla şanslıydım çünkü az çok bir şeyler düşünebileceğim, akıl yürütebileceğim sorularla karşılaştım. Ben hep şeyden korkuyordum, örneğin eski Osmanlıca kelimeler, türküler falan hayatta cevap veremezdim. Sorulan sorular tam benim dişime göreydi. Başarımı ilk olarak şansıma, sonra okul ve aileme borçluyum, bir şekilde beni oluşturan ne varsa onlara borçluyum.
-Yayın heyecanı nasıldı?
Çok güzeldi ama yarışma canlı yayın değildi. Ama sonra Oylum Talu’ya çıktım, o canlıydı ve bayağı güzeldi. Hatta ondan sonra televizyonda bir şey yapmak istediğime iyice karar verdim.
-Gazeteci mi olmak istiyorsunuz?
Ben hep aynı cümleleri kuruyorum, herkes beğendiği bir kısmını alıyor ben daha yolun çok başında olduğum için benim fikrim bin kez değişir. Ama arada düşündüğümde akademisyen olmak, sonrasında politikaya atılmak istiyorum. Daha çok buna odaklıyım, ama televizyon gazeteciliği de aklımda var. Mesela bir kuruluşta çalışıp buranın sesini duyurmayı çok isterim.
-Yarışmadan kazandığınız parayla ne yapmayı planlıyorsunuz?
Eğitimim için harcamayı planlıyorum, bir de olursa Danimarka’da bir müzik festivali var oraya gitmeyi çok isterim.
-Gelecekte yapmak istedikleriniz neler?
Sade yaşamaya alıştığım için basit şeyler istiyorum kendimle ilgili. Mutlu mesut sevdiklerimle yaşayabileceğim bir hayat olsun, müzik olsun, güzel anlar olsun, öyle ideallerim var. Ben çok hırslı biri değilim ancak yapacağım işle insanlar için bir şeyleri değiştirebileyim isterim. Yani benim birazcık çalıkuşu tarafım var, umarım bunları gerçekleştirebilirim.
-Böyle bir başarı kazanmak tüm öğrencilerin olduğu kadar her yaş grubundan insanın hayali. Siz bu anlamda öğrencilerin gözünde büyük bir şey başarmış oldunuz. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?
Teşekkür ederim, ancak ben sadece kitap okuyan, sadece oturup ders çalışan, vatana millete hayırlı biri gibi gözüktüm. Ama ben de normal bir lise öğrencisiyim. Müzik dinliyor, takip ediyorum, geziyorum, eğlenirim, öyle biriyim. Kitap okumayı da seviyorum, olup biten şeylere de ilgim var. Dolayısı ile bu yönden bir genel kültürüm var. Zaten genel kültür çalışmakla ilgili olan bir şey değil, kendiliğinden olur.
-Sizi tanıdığımıza memnun olduk röportaj için teşekkür ediyoruz, umuyoruz ki hayallerinize ve hedeflerinize ulaşırsınız...
Güzel dilekleriniz için çok sağ olun, ben de tanıştığıma memnun oldum.
Hazal KARATAŞ
Arzu İŞGÜZAR
Etiketler; Ceylan İnan

ARŞİV