İstenmeyen çocuklar ve taciz

Fenerbahçe Gönüllü Evi’nde, NLP Uzmanı Cengiz Eren gönüllülerle buluştu.

21 Nisan 2016 - 14:06
Fenerbahçe Gönüllü Evi’nde, NLP Uzmanı Cengiz Eren gönüllülerle buluştu. Sekiz yıldır ayın son Çarşambasında yapılan NLP toplantıları oldukça geniş katılımlı olarak devam ediyor.
Söyleşide, istenmediğini hisseden çocuklarda bunun nelerden kaynaklanabileceği konuşuldu. Anne ve babası ayrılan çocukların üzerinde, “seni biz şu çadırdaki insanlardan aldık” benzeri şakaların olumsuz etkisi olduğu belirtildi. Çocukların bu tür yaralar almaması için neler yapılması gerektiği konuşuldu.
Söyleşide konuşulan bir diğer konu ise son günlerde oldukça sık gündeme gelen çocuk tacizleri oldu. Eren, okulda öğretmen, sporda antrenör, kendisinden büyük çocuklar veya aile içinde yaşanan taciz olaylarının çocukların hayatını nasıl etkileyebileceğini anlattı.
Eren tacize uğrayan çocuklarla ilgili şunları söyledi: “Taciz bir çocuğa yapılacak en büyük kötülüktür. Çocuğun bilmediği bir elektriklenmeyi yaşaması ve cinselliğinin çok küçük yaşta uyanması, ilerideki yaşlarında yaşadığı cinsel hayatı olumsuz şekilde etkileyecektir. Taciz olarak ortaya çıkan bu durumlar kadar çocuğa dokunulduğunda bilmeden bu durumlar yaratılabilir ve çocuk uyarılabilir. Bu da çocuğun hayatını etkileyecektir. Bunun önüne geçmek için anne baba dışında kişilerin çocuğa dokunmaması çocuğun sağlığı açısından yararlıdır. Aynı şekilde çocuk yıkanırken dikkatli dokunulması yararlıdır”

FOTOĞRAF KURSU
Fenerbahçe Gönüllü Evi’nde, fotoğrafçılıkla ilgili eğitim seminerleri devam ediyor. Son olarak fotoğraf eğitmeni Cenk Gendiş seyahat fotoğrafçılığı ve aynasız makine özellikleri ve uygulamaları konusunda eğitim semineri verdi.

 
Halk Müziği Konseri
Fenerbahçe Mahallesi Gönüllü Evi Türk Halk Müziği Korosu, Müzik Gönüllüleri Bu Diyar Türk Halk Müziği Korosu ile birlikte Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde türküler ve meslek türkülerinden oluşan bir konser verdi. Şef Birsen Geçikli yönetiminde gerçekleştirilen konser izleyicilerin yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleştirildi. Meslek türküleri icra edilirken giysi ve dekorla tamamlanan konserde bugün artık kalmayan meslekler de hatırlatıldı. Koronun yanı sıra radyo sanatçısı Deniz Mızrak etkili sesi ve güzel repertuarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

ARŞİV