Çizgi filmin alfabesi bu sergide

Çizgi Film Animasyon Bölümü’nde okuyan yetenekli üniversite öğrencilerinin dönem sonu sergisi 25 Eylül’e kadar Caddebostan Kültür Merkezi’nde.

04 Eylül 2014 - 15:29

Çizgi Film Animasyon Bölümü’nde okuyan yetenekli üniversite öğrencilerinin dönem sonu sergisi 25 Eylül’e kadar Caddebostan Kültür Merkezi’nde.

Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film Animasyon Bölümü, dönem sonu sergisini 5 Eylül Cuma akşamı, Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisinde açıyor.  Fakülte ve Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nin işbirliğinde gerçekleşen sergi, hem sergiyi ziyaret eden sanatseverlerle akademi camiasını buluşturmuş olacak hem de öğrencilerin yaptığı işleri daha geniş yelpazedeki kitleye taşıyarak bir farkındalık oluşturacak.

Sergide özellikle çizgi film-animasyon öğrencilerine ait işlerle çağımızın mesleği hakkında bilgi edinebilir, hoş vakit geçirebilirsiniz. Sergi, ziyaretçilere çizgi filmin türleri ve nasıl yapıldığı konusunda  interaktif bir öğrenme imkanı sunduğu gibi, aynı zamanda illüstrasyonlardan, art booklara ve storybordlara kadar sunulan örneklerle hâlâ çok fazla bilinmeyen bir mecraya dikkati çekiyor.
5 Eylül Cuma akşamı saat 19.00’da CKM Sanat Galerisinde düzenlenecek açılış kokteylinde, fakültenin Sahne Sanatları Öğretim Görevlisi ve şan eğitmeni Elif Kaya, Prof. Jack Bowman’ın eşliğinde bir resital sunacak. Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi,  ilkini gerçekleştireceği bu sergiden sonra sergiyi, gelenekselleştirerek her sene farklı bir konseptle, sanatseverlerle buluşturmayı planlıyor. 25 Eylül’e kadar kalacak sergide ziyaretçilere fakültenin bölümlerini tanıtan materyaller de sunulacak.  

ARŞİV