Çizgiler dile geldi

Down sendromlu çocuklar, barınakta resim sergisi açtı

16 Haziran 2016 - 11:35
Down sendromlu çocuklar, barınakta resim sergisi açtı
 
Kaan DERTÜRK
Engelli çocuklar için koruma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetleri verme amacıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan Tomurcuk Vakfı, Kadıköy’de sergi açtı. Vakfın resim öğretmeni Esra Şentuna ile Tomurcuk Ressamları’nın birlikte hazırladığı 40’ı aşkın resim “Çak Bi Pati” resim sergisi adıyla  9-10 Haziran tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde ziyaretçilerle buluştu.
 
Tomurcuk ressamlar anlatıyor
Emre Duysal Doğu: Sergilenen üç tane resmim var. Esra öğretmenimizin öğrettikleri ile bu resimleri yapıyorum. Haftada bir günümü mutlaka resim yapmaya ayırıyorum. En çok çam ağacı ve renkli balonların resmini yapmayı seviyorum.
Gözde Güven: 5 yıldır Tomurcuk Vakfı’nda eğitim görüyorum. Müzik notalarını resmetmeye özel bir ilgim var. Salı günleri 7 saat resim yapıp, kendimi geliştiriyorum. En büyük hayalim kendi ismimle resim sergisi açmak. Resim yapmadığım zamanlarsa mutlaka puzzle yapıyorum. İki yıl önce Caddebostan Kültür Merkezi’nde puzzle sergim açıldı.
Damla Solak: Bütün resimleri kendim yaptım. Öğretmenim bana resim yapmayı sevdirdi. Tüm kuşların, kelebeklerin resmini yapmaya çalışıyorum. Tüm resimlerimde mavi ve yeşil renkleri kullanıyorum.Her Çarşamba günümü resim yapmaya ayırıyorum. Avrupa’da sergi açma hedefim için çok çalışıyorum.
Seçil Aksoy/Hasan Samet: Vakıfta 4 yıl önce tanıştık. O zamandan beri arkadaşız. Öğretmenlerimizi sevdiğimiz için bize iyi bir eğitim verdiklerinden vakfı çok seviyoruz. Karışık çizgiler içeren kare, üçgen gibi sembollerin resimlerini ikimiz birlikte yapıyoruz.


ARŞİV