Kaçak cami ile cemevlerine ruhsat verilsin

CHP İBB Grup Başkan Vekili Fahrettin Kayhan Başkan Topbaş’a çağrıda bulunarak, ‘Ne kadar kaçak cami ve cemevi varsa bu meclisten plan tadilatını gerçekleştirip ruhsatlaştıralım’ dedi.

31 Ağustos 2012 - 14:10
CHP İBB Grup Başkan Vekili Fahrettin Kayhan Başkan Topbaş’a çağrıda bulunarak, ‘Ne kadar kaçak cami ve cemevi varsa bu meclisten plan tadilatını gerçekleştirip ruhsatlaştıralım’ dedi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2012 yılı Ağustos ayı toplantıları başladı. 14 Ağustos 2012 Salı günkü birleşimde Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Fahrettin Kayhan gündem dışı bir konuşma gerçekleştirdi.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Karacahmet Cemevi’ne “ucube” benzetmesini kabul edilemez olduğunu söyleyen CHP’li Kayhan, “Dünyada belki de ilk kez bir Başbakan, bir inanç merkezi için ‘Ucube’ kelimesini kullanıyor ve milyonlarca insanı incitiyor. Sayın Başbakan ‘ucube’ görmek istiyorsa İstanbul’da Zeytinburnu’na, Esenyurt’a, Beylikdüzü’ne, Mecidiyeköy’e, Maslak’a, gelsin baksın, her noktada ‘ucube’ olduğunu görecektir” dedi.
AKP Grup Başkan Vekil Yardımcısı Ömer Lütfi Arı’nın, “Sayın Başbakanımız Cemevine ‘ucube’ demedi, kaçak olan inşaata ‘ucube’ dedi” sözler üzerine de CHP’li Başkan Kayhan, “Ucube kelimesi, bir inanç merkezi için kullanılıyor. Kaç tane cami kaçak ve ruhsatsız. Gelin ne kadar kaçak cami ve cemevi varsa bu meclisten plan tadilatını yapıp ruhsatlaştıralım'' çağrısında bulundu.
 
‘İSTANBULLULAR TRAFİK ÇİLESİ ÇEKTİ’
Kentte yaşanan trafik sıkışıklığı konusunda da Topbaş’ı eleştiren Kayhan, bu konuda da şunları söyledi:
“Bu yaz İstanbullu adeta çile çekti, zulüm gördü, saatlerce trafikte ve arabalarında beklediler, bunlara tüm İstanbullu şahit oldu. İstanbul’un sorunlarını çözülmüyor, İstanbul’u İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yönetmiyor, öyle gözüküyor ki problemlerin çözümü artık belediye meclisi değil. İstanbul’da Köprüde yapılan bakım ve onarım çalışmalarıyla ilgili Sayın Topbaş, bakım çalışmalarının ne zaman biteceğini bilmediğini söylüyor. Haberi olmaması kabul edilemez.”

ARŞİV