Kaçak elektrikle mücadele

AYEDAŞ’ın kaçak elektrik kullanımını engellemek için yürüttüğü çalışmalar aralıksız olarak sürüyor.

23 Ağustos 2011 - 10:13

AYEDAŞ’ın kaçak elektrik kullanımını engellemek için yürüttüğü çalışmalar aralıksız olarak sürüyor.

 


İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. (AYEDAŞ), kaçak elektrik kullanımını engellemek için yürüttüğü yoğun çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Bu kapsamda 1 Ocak- 11 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapılan kontrollerde, kaçak elektrik kullandıkları tespit edilen 8.087 kişi hakkında “Kaçak/Usulsüz Elektrik Tespit Tutanağı” düzenlendi ve suç duyurusunda bulunuldu. AYEDAŞ'ın gerek hafta içi mesai saatlerinde yaptığı rutin çalışmalarda gerekse hafta sonları tüm teknik personel ve şirket yöneticilerinin katılımıyla yaptığı Toplu Kaçak Elektrik Kontrolü çalışmalarında da neredeyse küçük ölçekli bir santralin üretimine denk gelen 22.384,379 kWh elektriğin çalınmasına engel olundu ve ve 8.328.179,02 TL'nin kasada kalması sağlandı. Bu çalışmalarla kayıp-kaçak oranı yüzde 7’nin altına düşürülerek, şirket tarihinin en düşük kayıp-kaçak oranına ulaşıldı.
AYEDAŞ Genel Müdürü Sami Kovancı, kaçak elektrik kullanımını engellemek konusunda kararlı olduklarını vurgulayarak, “Kaçak elektrik’le mücadelenin topyekün verilmesi gerekmektedir. Sadece AYEDAŞ personelinin özverili çalışmaları yetmeyebileceğinden, bir vatandaşlık görevi olarak kaçak elektrik kullananları ihbar etmek gerekmektedir” diye konuştu.

 

 

 


ARŞİV