Kadıköy Belediyesi kadın çalışanlarından 8 Mart mesajı: "Birlikte iyi olacağız"

Kadıköy Belediyesi’nin kadın çalışanları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hazırladıkları kısa bir filmle, deprem bölgesindeki kadınlara “Birlikte iyi olacağız” mesajı iletti.

08 Mart 2023 - 10:22

Belediyenin kadın çalışanları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile deprem bölgesinde kadınlara dayanışma mesajı iletmek amacıyla kısa bir film hazırladı. 

16 KADIN ÇALIŞAN ROL ALDI

Aralarında afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılanlar, başkan yardımcısı, müdürler, mühendisler, sağlık çalışanları, muhabirler, zabıtalar ve işçilerin olduğu 16 kadın çalışanın rol aldığı film, belediyenin sosyal medya hesabında yayınlandı. 

“ARTIK İYİ OLMA ZAMANI”

Filmde, rol alan kadın çalışanlar, şu mesajları verdi: “Hiçbirimiz iyi değiliz. Biz İstanbul’dayız ama ruhlarımız Adana’da, Turgut Özal Bulvarı’nda, Adıyaman’da Mecburiyet Caddesi’nde, Malatya’da Bent Başı’nda, Kahramanmaraş’ta 12 Şubat’ta, Osmaniye’de Rahime Hatun’da, Kilis'te Yavuz Sultan Selim’de, Diyarbakır'da Bağlar’da, Gaziantep'te Şehit Kamil’de, Hatay’da Asi’nin kıyılarında, Şanlıurfa’da Bahçelievler’de, Enkazdayız hepimiz. Ama saklanmış kelebekler gibiyiz. Bir gün gelip saklandığımız dallardan havalanıp sevdiklerimizin ruhuna dokunacağız bütün renklerimizle. Artık iyi olma zamanı. Birlikte iyi olma zamanı. Biz şimdi, sizin için iyiyiz. Bağışlamanın, yardımın değil, bir gün hepimize lazım olacak iyiliğin peşindeyiz.”

 


ARŞİV