Kadıköy Belediyesi Samandağ, Defne ve Çankaya ile kardeş kent oldu

Kadıköy Belediyesi Meclisi, Kadıköy Belediyesi'nin Çankaya, Samandağ ve Defne ilçeleriyle kardeş kent olma yönündeki teklifini oybirliği ile kabul etti

15 Mart 2023 - 10:11

Kadıköy Belediyesi, depremde en çok etkilenen Hatay’ın Samandağ, Defne ve Ankara'nın Çankaya ilçesi ile kardeş kent oldu

Kadıköy Belediyesi Meclisi, 6 Mart Pazartesi günü Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın başkanlığında yaptığı toplantı, Maraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Toplantıda, Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün, Hatay’ın Samandağ ve Defne ilçeleri ile Ankara’nın Çankaya ilçesinin Kadıköy ile kardeş kent olması yönündeki teklifi oylamaya sunuldu.

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Yapılan oylama sonucu teklif oybirliği ile kabul edildi. 

Kabul edilen kararla, olası afet durumunda kardeş kentlerin, afetin meydana geldiği ilçede hızlı bir biçimde maddi ve insani yardımda bulunmasına olanak tanınması sağlanacak. 

Karar ayrıca kentler arasındaki sosyo-kültürel ilişkilerin arttırılmasını, karşılıklı görüş alışverişi sağlanmasını ve proje ortaklıkları geliştirilmesini olanak tanıyacak.


ARŞİV