Kadıköy Belediyesi Stratejik Plan çalışmaları başladı

Kadıköy Belediyesi, beş yıllık stratejik plan öncesi anket çalışması başlattı. Kadıköy’de yaşayan, sosyalleşen ve çalışanların beklenti ile taleplerinin alındığı ankete belediye sitesinden ulaşılabilir

08 Temmuz 2024 - 12:23

Kadıköy Belediyesi, önümüzdeki beş yıla dönük hedeflerini belirlemek için stratejik plan hazırlıklarına başladı. Nüfusu 50 binin üzerindeki tüm belediyelerin her beş yılda bir yapmak zorunda oldukları ve belediyelerin yol haritası olarak tanımlanan Stratejik Plan ile belediyenin stratejik amaçları, hedefleri ve bu hedeflere ulaşmak için gerekli stratejileri oluşturulacak. Bu süreçte, Kadıköy’ün sürdürülebilir kalkınması, dirençliliği, dayanıklılığı ve vatandaşların yaşam kalitesinin artırılması üzerine odaklanılacak.

Stratejik planlama süreci, paydaşların ve Kadıköy halkının katılımına da önem veriyor.  Stratejik Plan çalışmalarını desteklemek amacıyla geçtiğimiz aylarda “Dirençlilik Çalıştayı” yapılmış ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin katılımıyla “Dirençlilik Vizyonu” oluşturulmuştu. “2030 Dirençlilik Vizyonu” oluşturulmadan önce ise  “Mevcut Durum Raporu” yayımlanmış ve Kadıköy’e ait birçok veri kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Belediye son olarak 2025-2029 Stratejik Planı’na Kadıköylülerin katılımı için anket hazırladı. Kadıköylülerin nasıl bir Kadıköy istediği, nelerden şikayetçi olup, neleri beğendikleri ve beklentilerinin sorulduğu anket, belediyenin internet sitesinde yayınlandı.  Kadıköy Belediyesinin anketine buradan   ulaşılabilir. 

 


ARŞİV