Kadıköy Belediyesi’nden, depremzede üreticilere destek

Kadıköy Belediyesi, deprem bölgelerinde üretim yapan çiftçilerin ve kadın kooperatiflerinin ürünlerini Kadıköy’e getirerek Deprem Dayanışma Pazarı kurmaya devam ediyor

07 Aralık 2023 - 11:21

Kadıköy Belediyesi 6 Şubat depreminden etkilenen üreticileri desteklemeye devam ediyor. Çiftçi ve kooperatiflerin ürünlerini Kadıköy’e getiren belediye Deprem Dayanışma Pazarı ile ürünlerin satılmasına aracılık ediyor.

30’DAN FAZLA ÜRÜN

Hasanpaşa’da bulunan Kadıköy Belediyesi bahçesinde yedinci kez kurulan pazarda; Erzin Kooperatifi, Defne Kadın Kooperatifi, Samandağ Kadın Kooperatifi, Vakıf Köy Kooperatifi ve Hatay Deprem Dayanışma Kooperatifi’nden alınan yerel ürünler tezgâhlardaki yerini aldı. Hem depremzede üreticilere destek olmak hem de taze ve doğal ürünler satın almak isteyen vatandaşlar, Deprem Dayanışma Pazarı’na yoğun ilgi gösterdi. 30’dan fazla ürünün yer aldığı pazardan elde edilen tüm gelir, depremden etkilenen üreticilere gönderildi.

“İLK GÜNDEN BERİ YANIMIZDALAR”

Depremden etkilenen üreticiler belediyenin depremin ilk gününden itibaren yaptığı çalışmalar ve dayanışma pazarının organizasyonu için müteşekkir. Depremin hemen ardından Kadıköy Belediyesi’nin sürekli yanlarında olduğunu söyleyen üreticiler “bizi unutmayanlardan bir tanesi Kadıköy” diyor.

Depremden etkilenen çiftçi Nahide Aslan “Kadıköy Belediyesi bizim için her şeyi yaptı. Biz çok kötü günler geçirdik inşallah onlar yaşamazlar yaşadıklarımızı. Bizim için, çocuklarımız için, herkes için çok iyi şeyler yaptılar. İlk günden beri yanımızdalar. Onlar olmasaydı belki biz bugüne kadar yaşamazdık, soğuktan ölürdük. Her şeyi gönderdiler; çadır, yemek, her konuda yardımcı oldular. Hâlâ devam ediyorlar. Giyim gönderiyorlar, buradan sebze-meyve almaya çalışıyorlar bize yardım etmek için. Hakkını ödeyemeyiz sağ olsunlar” dedi.

“BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADILAR”

Defne Kadın Kooperatifi Başkanı Nesrin Deli ise “Kadıköy Belediye’si depremin ilk günlerinden şuana kadar desteğe devam ediyor. Pazarlar kurdu, alanlar oluşturdu, yanımızda durdu ve ben her daim Kadıköy Belediyesi’ni gördüm. Bin 500 çiftçiyle, kadınla, üreticiyle çalışırken onların o pazar alanı olmasaydı biz bu kadar ürünün pazarlamasını asla yapamazdık. Tabii ki onlarla beraber sivil toplum örgütleri, birçok yerden çok ciddi anlamda insanlar buraya akın akın geldiler ama Kadıköy Belediyesi’nin yeri bizde çok ayrı bir yer kapladı. 9 ay sonra biz hep unutulduk diyoruz ya, bizi unutmayanlardan bir tanesi Kadıköy” şeklinde konuştu.

Depremin ilk günü büyük bir felaketti ikincisi tamamen felaketti diyen Vakıf Köyü Muhtarı Berç Kartun “Depremin dördüncü günü ilk Kadıköy Belediyesi ile tanıştık. Kadıköy Belediyesi ve belediye başkanımıza ve tüm personeline minnettarız. Hatta belediye başkanımız bizi ziyarete geldi. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Piyasada daha çadır yokken bize çadır getirdiler. Gıdaymış, giyecekmiş yani bizi hiç yalnız bırakmadılar. Şu an bile bizlere yardımcı olmak için limonumuzu, mandalinamızı hatta kadın kooperatifimizin tüm ürünlerini deprem boyunca aldılar” dedi.


ARŞİV