Kadıköy Belediyesi'ne Avrupa Diploması ödülü

Kadıköy Belediyesi, AKPM’nin Avrupa değerlerini geliştirmekte faal olan kentleri ödüllendirmek amacıyla her yıl verdiği Avrupa Diploması ödülüne layık görüldü. Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı, ödülü almanın büyük bir onur olduğunu söyledi.

12 Mayıs 2023 - 10:33

Kadıköy Belediyesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyal İşleri, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi’nin 1955 yılından bu yana, Avrupa idealini geliştirmekte faal olan kentlere verdiği Avrupa Diploması’na layık görüldü. AKPM Sosyal İşleri, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi, 26 Nisan’da yaptığı toplantıda Avrupa Diploması ödülünü, Kadıköy Belediyesi’ne verilmesine karar verdi. Kadıköy Belediyesi, son yıllarda gerçekleştirdiği uluslararası projeler ve işbirlikleri ile Avrupa Konseyi’nin başarılı yerel yönetimlere verdiği “Avrupa Diploması” ödülünü almaya hak kazandı. 

ODABAŞI STRAZBURG’A DAVET EDİLDİ

AKPM Sosyal İşleri, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi, ödülden dolayı Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’na tebrik mektubu yolladı, ödülü alması için Strazburg’a davet etti.  Avrupa Ödülü Alt Komitesi Başkanı Camen Leyte, Odabaşı’na yolladığı tebrik ve davet yazısında şu görüşlere yer verdi: “Sayın Şerdil Dara Odabaşı, Parlamenterler Meclisi'nin Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi'nin 26 Nisan 2023 Çarşamba günü yaptığı toplantıda ‘Avrupa Diploması’ ödülünü sizin şehrinize vermeye karar verdiğini size bildirmekten mutluluk duymaktayım. Avrupa Ödülü Alt Komitesi Başkanı olarak, Komitenin, belediyenize ve topluluğunuzun üyelerine en içten tebriklerini sunduğunu ve Alt Komite’nin Avrupa halkları arasında birliği ve anlayışı teşvik etme çabalarınız için sizi tebrik ettiğini bildirmeme izin verin.”

ÖDÜL HAZİRAN’DA VERİLECEK

Ödülü alması için Odabaşı’nı Strazburg’a davet eden Leyte, ödülün 19-23 Haziran tarihlerinde Strazburg’da düzenlenecek etkinlikler kapsamında verileceğini hatırlattı.  

ODABAŞI: KADIKÖY’Ü GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Avrupa Diploması ödülüne layık görülmenin büyük bir onur olduğunu ifade eden Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı, “Kadıköy Belediyesi olarak ekolojik, sosyal, kültürel sürdürülebilirliği ciddiye alarak çalışmalarımızı bu kavramlar ışığında belirliyoruz. Kadıköy’ü gündelik savrulmalarla değil, planlı, uzun vadeli politikalar çerçevesinde geleceğe hazırlıyoruz. Bu kapsamda Avrupa kentleriyle yakın ilişkiler kuruyor; uluslararası projeler ve işbirlikleriyle Kadıköy’ün dünyanın saygın kentleri arasında yer alması için çalışıyoruz. Bugün başta Avrupa Birliği projelerimiz olmak üzere son yıllarda gerçekleştirdiğimiz uluslararası çalışmaların Avrupa’nın en kıymetli ödüllerinden biriyle ödüllendirilmiş olması hem şahsımı hem de çalışma arkadaşlarımı onurlandırdı. Kadıköy Belediyesi’ni Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden birine layık gören herkese Kadıköylüler adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

58 YILDIR VERİLİYOR

Avrupa Diploması ödülü, Avrupa Ödülü almanın ilk ayağını oluşturuyor. Sırasıyla Avrupa Diploması, Avrupa Şeref Bayrağı ve Avrupa Şeref Plaketi alan şehirler, en sonunda da Avrupa Ödülü’ne layık görülüyor. Ödül, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) tarafından Avrupa idealini geliştirmekte özellikle faal olan kentleri ve belediyeleri ödüllendirmek üzere 1955 yılından bu yana veriliyor. 

 


ARŞİV