Kadıköy Çizgi Festivali başladı

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi'nin bu yıl beşincisini düzenlediği Kadıköy Çizgi Festivali başladı. Üç gün gün boyunca Yoğurtçu Parkı’nda sürecek festival; sergiler, atölyeler, imza günleri, film gösterimleri ve çizgi roman mezatı gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak

26 Eylül 2024 - 11:50

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi'nin hazırladığı ve çizgi roman tutkunlarının sabırsızlıkla beklediği Kadıköy Çizgi Festivali, 27-29 Eylül tarihlerinde Yoğurtçu Parkı'nda gerçekleştiriliyor. Bu yıl beşincisi düzenlenen festival, sergiler, atölyeler, film gösterimleri ve çizgi roman mezatı gibi etkinliklerle dolu dolu bir program sunuyor. Festival, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da birçok yayınevini ziyaretçilerle buluşturuyor.Çizgi Festivaline ilişkin konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı “Çizgi dünyasının kapılarını aralayan festivalimiz; atölyeler, imza günleri, söyleşiler, çizgi mezatları ve yayınevleri stantları ile her yaştan katılımcıya keyifli anlar sunacak.” dedi.

ÜNLÜ ÇİZERLERİN ESERLERİ FESTİVALDE

Bu yılki festivalin dikkat çeken önemli etkinliklerinden biri Belçika İstanbul Başkonsolosluğu ile birlikte düzenlenen “Çizgi Roman İle Belçika Turu” adlı sergi olacak. Çizgiseverler, bu sergide Belçika’nın önemli ve başarılı çizerlerinin eserlerini görme fırsatı bulacak. Üç gün boyunca görülebilecek sergide; A. P. Duchâteau, Anaëlle Hermans, Baudouin Deville, Brecht Evens, Claus D. Scholz, David Caryn, Delphine Hermans, Didier Comès, Eric Warnauts, Francis Carin, François Schuiten, François Walthéry, Hec Leemans, J. Jour, Jean-Claude Servais, Jean-Philippe Stassen, Jef Nys, Jeroen Janssen, Marc Sleen, Max de Radiguès, Merho, Mittéï, Monsieur Lou, Olivier Schrauwen, Raives, Roger Leloup, Serge Baeken, Sergio Salma, Steve Michiels, Tibet, Tiffanie Van de Ghinste’nin eserleri yer alacak.

SERGİ, MEZAT, ATÖLYE…

Genç yaşta hayatını kaybeden Kadıköylü sokak sanatçısı Burak Yurdakul'a (Rakun) adanan bir sergi de festivalde yer alacak. Rakun’un arkadaşları ile birlikte hazırlanan bu sergi aynı zamanda Karikatür Evi’nde sezonun ilk sergisi olarak devam edecek. Kadıköy Çizgi Festivali'nin klasikleşen mezat etkinliği bu yıl 29 Eylül Pazar günü Emre Demirkol'un moderatörlüğünde gerçekleştirilecek. Çizgiseverler, Çizgi Roman Okurları Derneği’nin düzenlediği etkinlikte daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da çizgi dünyasına ait nadir bulunan önemli eserleri görme ve edinme fırsatı bulacak.

ÖNEMLİ BİLGİLER!

27-29 Eylül tarihleri arasında Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleşecek festivalde, stantlar üç gün boyunca13.00-21.00 saatleri arasında gezilebilecek. Atölyelere katılım için, atölyeyi gerçekleştirecek kurumun standında, gün içerisinde kayıt yaptırmak gerekiyor. Ancak 28 Eylül Cumartesi 17.00’de gerçekleştirilecek Urban Sketching Atölyesi’ne katılmak isteyenlerin Kadıköy Belediyesi Halkla İlişkiler standında, atölyeden 1 saat öncesinden itibaren kayıt yaptırmaları gerekecek.

Programın tamamına buradan ulaşabilirsiniz. 


ARŞİV