Kadıköy’de altyapı çalışmaları sürüyor

Kadıköy’de bir süre önce Tarihi Çarşı ile bazı cadde ve sokaklarda başlayan altyapı çalışmaları ile Kent Müzesi’nin güçlendirme çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Odabaşı, çalışmaların sürdüğü yerlerde incelemelerde bulundu

03 Ağustos 2023 - 13:56

İlçedeki parklarda halı sahaları ve Kalamış Atatürk Parkı’nın plaj voleybol sahasını yenileyen Kadıköy Belediyesi, altyapı yenileme çalışmalarını da sürdürüyor.

TARİHİ ÇARŞI

Tarihi Çarşı’da bir süre önce başlattığı altyapı çalışmasını sürdüren belediye, Fenerbahe Mahallesi’nde İSKİ ve İBB ile birlikte başlattığı altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Belediyenin bir diğer çalışması da Değerbilir ve Yeşilbahar sokaklarda süren asfaltlama, kaldırım ve çevre düzenlemesi.

KENT MÜZESİ

Belediye’nin devam eden bir diğer çalışması da Kadıköy’ün tarihi ve mekânsal özelliklerinin kaybolmaması ve geleceğe taşınması amacıyla başlattığı Kadıköy Kent Müzesi projesi. Belediye, geçtiğimiz Haziran ayında 1938 yılında inşa edilen ve uzun süre Kadıköy Mal Müdürlüğü olarak hizmet veren binayı restore ederek Kent Müzesi’ne dönüştürme kararı aldı. Kararın ardından başlatılan güçlendirme ve restorasyon çalışmaları devam ediyor.

ODABAŞI İNCELEMELERDE BULUNDU

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Tarihi Çarşı, cadde ve sokaklar ile Kent Müzesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi, çalışmaların gidişatı hakkında bilgi aldı.

 

 


ARŞİV